Επιβάλλεται η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

  Τιμούμε σήμερα την μνήμη των 353 χιλιάδων θυμάτων της θηριωδίας που συντελέστηκε από τους Νεότουρκους σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου.  

  Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου  οργανώθηκε και εκτελέστηκε από  το Κεμαλικό καθεστώς με την βοήθεια Γερμανών αξιωματικών, συμβούλων των τουρκικών ορδών κατά την περίοδο  1913 – 1923.

  Τιμούμε ταυτόχρονα και τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ιωνίας, των Ασσυρίων, των Χαλδαίων και όλων των Χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας.

  Η Αλληλεγγύη ήδη από το 2016 άρχισε τον αγώνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τη συνεργασία πολλών ευαισθητοποιημένων και γνωστών της Γενοκτονίας, Ευρωβουλευτών αλλά και με την συνεργασία της ηγεσίας των Ποντιακών Οργανώσεων σε όλο τον κόσμο και των Ασσυρίων της Ελλάδας, για αναγνώριση από το ΕΚ της 19ης Μαϊου ως ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας.

  Θυμίζουμε στον κυπριακό λαό την ελεεινή στάση πολλών πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων στην Αθήνα για την απάλειψη από τις σελίδες της καταγεγραμμένης Ιστορίας των Γενοκτονιών σε βάρος των Μικρασιατών Ελλήνων, ακόμη και των Ελλήνων της Κύπρου,  «προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας».

  Αλλά κανείς δεν διανοήθηκε ποτέ να ζητήσει από τους Εβραίους να διαγράψουν από την Ιστορία τους το Ολοκαύτωμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και πέτυχαν να ζητήσει συγγνώμη ο Καγκελάριος Βίλλυ Μπραντ αναλαμβάνοντας εξ ονόματος της χώρας του την ευθύνη .

  Οι εν Αθήναις δεν κατανοούν ότι η υποταγή, η ατιμωρησία  και η λήθη φέρνουν την επανάληψη του εγκλήματος, ενώ η σθεναρή διεκδίκηση αναγνώρισης της Γενοκτονίας από την Τουρκία και η παράλληλη εγκατάλειψη από την κατοχική χώρα της επεκτατικής σε βάρος του Ελληνισμού πολιτικής της, θα επιφέρουν συνθήκες ειρηνικής συνύπαρξης.

  Τέλος θυμίζουμε ότι με την δράση της Οργάνωσης Justice Commandos of the Armenian Genocide, Armenian Revolutionary Army και του ΑSALΑ, εκτελέστηκαν τιμωρητικά οι φυσικοί αυτουργοί της Αρμενικής Γενοκτονίας ενώ η Ελλάδα πρότεινε τον Αττατούρκ για Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.  

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2021