Επιβεβαιώθηκε η βάση drones στα Κατεχόμενα

  Διερωτόμαστε τι έχουν να πουν σήμερα οι ενδοτικοί υπερασπιστές της Δ.Δ.Ο, που ο Ταγίπ Ερντογάν, ως άλλος σουλτάνος παραδέχτηκε για πρώτη φορά που η Τουρκία διατηρεί βάση Drones στο σκλαβωμένο Λευκόνοικο.

  Από τον Δεκέμβριο του 2019 που δημοσιογράφοι του Sigmalive είχαν αποκαλύψει τις ενέργειες της Τουρκίας για βάση Drones η κυβέρνηση και άλλοι υπερασπιστές της ΔΔΟ και της δημιουργίας καλού κλίματος με όποιο κόστος, ισχυρίζονταν πως η βάση δημιουργήθηκε γιατί ο Ερντογάν δημιουργούσε κλίμα στο εσωτερικό της χώρας του, ότι ήταν ο τρόπος του να αντιμετωπίσει την αποσταθεροποίηση της χώρας του.

  Διερωτόμαστε τι έχουν να πουν σήμερα που ο Ερντογάν παραδέχτηκε αφενός παραδέχτηκε την ύπαρξη της βάσης και αφετέρου απείλησε την Κυπριακή Δημοκρατία λέγοντας πως «η Κύπρος είναι Τουρκία.

  Χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, που κάποιοι αρχικά είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε αυτόν για λύση του κυπριακού και συναγελάζονταν μαζί του και έτρωγαν μαζί του, οι ίδιοι που σήμερα ισχυρίζονται πως έχει αλλάξει, ενώ εμείς εξαρχής τον αναγνωρίζαμε, ανέφερε πως «θωρακίζει την Κύπρο σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε επίθεση στην περιοχή πρέπει να είμαστε ισχυροί».

  Είπε ακόμη ότι στις 20 Ιουλίου από τα κατεχόμενα όπου θα βρίσκεται θα δώσει τα απαιτούμενα μηνύματα σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας πως «η Τουρκία δεν περιορίζεται σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Τουρκία είναι παντού, αυτός είναι ο λόγος που γίνονται βήματα στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο και στο Ιράκ». 

  Οι δικές μας κυβερνήσεις, η σημερινή και οι προηγούμενες, τι έχουν πράξει για να είναι η Κύπρος ισχυρή σε αέρα, ξηρά και θάλασσα; Τίποτα, αντιθέτως έχουν αποψιλώσει την αμυντική ισχύ της χώρας μας.

  Τι έχουν όλοι αυτοί να πουν σήμερα;

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2021