Ένα από τα θεμελιώδη επιχειρήματα της πολιτικής του λεγόμενου ρεαλισμού στο Κυπριακό εφαρμόστηκε στην Οικονομία και στο ξεπούλημα του Συνεργατισμού. «Αφού δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση, η υπάρχουσα είναι και η πιο ορθή».

«Αφού δεν υπάρχει άλλη λύση, να δεχθούμε και τις τουρκικές εγγυήσεις στη λύση του Κυπριακού αν θέλουμε να έχουμε μέλλον», είναι και το επιχείρημα που ακούγεται υπό μορφή στημένου ψιθύρου κυρίως, αλλά και δημοσίως από «θαρραλέες» πένες όπως του κυρίου Χρίστου Πουργουρίδη στον Πολίτη του Σαββάτου.

Είναι η ίδια νοοτροπία που οδήγησε το ελληνικό ΥΠΕΞ στη συμφωνία στο Μακεδονικό, και τον κ. Νίκο Κοτζιά να δηλώνει μεν ότι η Ελλάδα δεν θέλει εγγυήσεις μετά τη λύση αλλά «ξεχνά» να καλέσει και την Κυπριακή Δημοκρατία στην επίτευξη συνθήκης με την Τουρκία, πριν τη νέα Διεθνή Διάσκεψη.

Είναι η ίδια νοοτροπία που οδηγεί την πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, να υποβάλλει αυτοπροσώπως τα «διαπιστευτήρια» της στην ορκωμοσία Ερντογάν.

Φοβόμαστε ότι το επόμενο δίλημμα που θα τεθεί με τον ίδιο εκβιαστικό τρόπο θα είναι στο Κυπριακό και θα συνίσταται στο «Ή λύση δύο κρατών ή θα υποκύψουμε σε αυτά που θέλει να επιβάλλει η Τουρκία στη λύση».

Το δε πιστόλι στον κρόταφο θα το κρατούν χέρια συμπατριωτών μας και όχι ο διεθνής παράγοντας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018