ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

  «Στις διαδικασίες αδειοδοτήσεων πάμε καλά, το θέμα είναι γίνεται με τις διαδικασίες εξόρυξης του φυσικού αερίου, οι οποίες και θα μας εντάξουν στην πράξη στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος.

  Παράλληλα έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης μέσω της υπερπροβολής του ενδιαφέροντος εταιρειών κολοσσών κατά τον τρίτο γύρο αδειοδοτήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.
  Όπως σημείωσε, είναι «άλλο θέμα είναι η εξεύρεση υδρογονανθράκων και εντελώς διαφορετικό θέμα η πολιτική βούληση για αξιοποίηση τους. Η κυβέρνηση στηρίζει το επικοινωνιακό της παιχνίδι στην εξεύρεση υδρογονανθράκων, και ολιγωρεί στο θέμα της εκμετάλλευσης και αξιοποίησης τους, εσκεμμένα μάλιστα, λόγω της εν εξελίξει διαδικασίας συνομιλιών στο Κυπριακό, όπου μετά και την πολύμηνη παρέλαση του Μπαρμπαρός στα κυπριακά οικόπεδα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλει να διαταράξει το υποτιθέμενο καλό κλίμα στις συνομιλίες».
  Ο κύριος Σελινόπουλος τόνισε ότι «ο φυσικός πλούτος εντός της ΑΟΖ δεν είναι θέμα προς διαπραγμάτευση με τον κατακτητή» και επανέλαβε τις ανησυχίες του Κινήματος Αλληλεγγύη για την πιθανότητα ενεργειακής ομηρίας της χώρας, μέσω κατασκευής αγωγών φυσικού αερίου προς την κατοχική Τουρκία.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016