Ευρωπαϊκή λύση; Γελάει και το παρδαλό κατσίκι

   

  Επιχαίρουν οι παταγωδώς αποτυχόντες Ελληνοκύπριοι διαπραγματευτές, δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την «επιστολή Γιούνκερ»  στην οποία ομιλεί για Ευρωπαϊκή λύση στο Κυπριακό.

  Δεν έχουμε δει την επιστολή -όπως δεν μας επιτρέπεται να δούμε και κανένα επίσημο έγγραφο του Κυπριακού- και η δική μας πληροφόρηση είναι από τα όσα έχει γράψει το «Euractiv», τα οποία η Κυβερνητική προπαγάνδα αποδίδει στον Γιούνκερ, ενώ το περιοδικό σε ανώνυμο διπλωμάτη, εκπρόσωπο κάποιου Επιτρόπου.

  Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:

  –       Αποκρύπτει ότι και πάλι ο Γιούνκερ καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία απευθυνόμενος στους «Εξοχοτάτους Ηγέτες των δύο Κοινοτήτων».

  –       Αποκρύπτει ότι όταν αναφέρεται στην επιστολή Γιούνκερ, αποδίδει σε αυτόν τα όσα έγραψε το «Euractiv».

  –       Αποκρύπτει επίσης ότι η λύση για την οποία αγωνίζονται οι κυβερνώντες και οι υποστηρικτές τους και «χαίρονται που την στηρίζει ο Γιούνκερ», ούτε Ευρωπαϊκή είναι, ούτε λύση, αλλά διάλυση του κράτους μας και επικίνδυνη εξέλιξη με θανατηφόρες προοπτικές.

  Ο Κυπριακός Ελληνισμός γνωρίζει ότι Ευρωπαϊκή λύση για μάς, σημαίνει:

  –       Κατοχύρωση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των πολιτικών δικαιωμάτων, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και των Αρχών και Αξιών της ΕΕ και του σύγχρονου κόσμου, χωρίς διακρίσεις και αποκλίσεις σε όλη την επικράτεια του νησιού και για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.

  –       Προστασία του νησιού από την στρατιωτική, οικονομική και πληθυσμιακή απειλή της Τουρκίας.

  Τέτοια λύση δεν υποστηρίζεται ούτε από τον Γιούνκερ, ούτε από τον Αναστασιάδη. Ο Γιούνκερ με την «ευρωπαϊκή» του λύση στηρίζει τα όσα συμφωνήσουν «οι δύο εξοχότατοι ηγέτες».

  Και πώς να υποστηρίζει Ευρωπαϊκή λύση ο Γιούνκερ όταν για χρόνια τον παραπληροφορούν ο Πρόεδρος της ΚΔ και οι στενοί συνεργάτες του, για το τι μπορεί να αποδεχθεί ο Κυπριακός λαός;

  Όταν του προσφέρουν ως μέγιστο επίτευγμα το προεδρικό έγγραφο υποταγής του Κραν Μοντανά και τον έχουν πείσει ότι ο Ερντογάν θέλει λύση, αλλά οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν;

  Ευρωπαϊκή λύση υποστηρίζουμε σθεναρά από το 2004 Κύπριοι πολιτικοί,  κόμματα, οργανώσεις, προσφυγικά και ελεύθερα σωματεία, πνευματικοί άνθρωποι και ελεύθεροι πολίτες αλλά μας χλευάζουν, μας λοιδορούν, μας εμπαίζουν.

  Τώρα που κατέρρευσαν παταγωδώς οι πολιτικές τους, οι πολιτικές της ΔΔΟ, του εξευμενισμού, της ευρωπαϊκής και πολιτισμένης και συμμάχου Τουρκίας,   και της υποταγής, θυμήθηκαν την Ευρωπαϊκή Λύση.

  Λοιπόν, έχουν αποτύχει. Ο λαός θα τους απολύσει επιλέγοντας Ελπίδα και Αγωνιστικότητα, Πίστη και Επιμονή και προσήλωση σε Αρχές και Αξίες, Πίστη στο Όραμα της Αληθούς Απελευθέρωσης .

  Ο λαός δεν πείθεται από τις ψευδολογίες της Κυβέρνησης που ακόμη και την επιστολή Γιούνκερ την παραποιεί, χωρίς να λέγει καν ότι η ίδια επιστολή στάλθηκε και στον Ακιντζί.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017