Η Ευρώπη ξανά προ των ευθυνών της για την Τουρκία

  Σε σχέση με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, στη Μόσχα, για τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία, σημειώνουμε τα εξής:

  –        Η Ε.Ε. τίθεται ξανά προ των ευθυνών της για το ζήτημα των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία για την κατοχή εδάφους κράτους – μέλους της.

  –        Η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους από την πρώτη ημέρα των κυρώσεων στη Ρωσική Ομοσπονδία, είχε επισημάνει τη χρήση των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Ότι δηλαδή η Τουρκία μένει στο απυρόβλητο ενώ έχει διαπράξει ένα διαρκές έγκλημα πολέμου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να συντελείται εθνοκάθαρση στο κατεχόμενο μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Τουρκία να απειλεί πλέον λόγοις και έργοις το υπόλοιπο μέρος της.

  –        Η Ε.Ε. διαπράττει σοβαρές αδικίες επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία που αφορούν της μικρές φτωχές χώρες του ευρωπαϊκού νότου, δηλαδή τα γεωργικά προϊόντα, ενώ οι μεγάλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλες εταιρείες κολοσσοί πουλούν μαζικά στη Ρωσία τα προϊόντα τους.

  Η χρήση δύο μέτρων και δύο σταθμών είναι γεγονός. Ελπίζουμε ο κύριος Γιούνκερ να αντιληφθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί με βάση τις διακηρυγμένες αρχές και αξίες της να λειτουργεί κατά αυτό τον τρόπο.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018