Η ευρωπαϊκή επιτροπή διαψεύδει το κυπριακό «success story» στην οικονομία

   

  Παρόλους τους διθυράμβους των κυβερνώντων για «success stories» στην  Κυπριακή Οικονομία, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Alert Mechanism Report 2020: {SWD(2019)630}» προς τα ευρωπαϊκά όργανα για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες που παρουσιάζονται στις οικονομίες των χωρών μελών, επιβεβαιώνει το αντίθετο.

  Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα ανισοσκέλειας σε όλους σχεδόν τους οικονομικούς τομείς. Τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια εξακολουθούν να αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα νοικοκυριά ασφυκτιούν κάτω από τις τραπεζικές υπερχρεώσεις και όχι μόνο, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο συνεχίζει να διογκούται, όπως και το Δημόσιο Χρέος, και οι Κύπριοι από φτωχοί γίνονται φτωχότεροι.

  Το Κίνημα Αλληλεγγύη έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι χρειάζεται  εξυγίανση η οικονομική μας πολιτική, ώστε μέσα από συγκροτημένες πολιτικές που να εδράζονται στις πραγματικές συνθήκες και όχι σε εικονικές που συμφέρουν τους κυβερνώντες, να παρθούν συγκροτημένα μέτρα που να ευνοούν τους πολλούς και όχι τους λίγους προνομιούχους αυτού του τόπου.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020