ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΝ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Στην αναμονή εδώ και μήνες η έναρξη των εργασιών ανακαίνισης της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακαρίου Νοσοκομείου, αφού ο ΟΚΥΠΥ ακόμα θα εξετάσει το ζήτημα.

Ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο προοριζόταν για την ανακαίνιση της ΜΕΝΝ του Μακαρίου Νοσοκομείου βρίσκεται στα συρτάρια αφού ο ΟΚΥΠΥ δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις και στις επιστολές του Συνδέσμου «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», ο οποίος έχει αναλάβει αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο και αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας.

Το 2018 με την πρόθεση τριών χορηγών να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, εξασφαλίστηκε το ποσό του 1 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση της ΜΕΝΝ, απόφαση η οποία εγκρίθηκε γραπτώς από το Υπουργικό Συμβούλιο και εξαγγέλθηκε τον Φεβρουάριο φέτος.

Την 1η Ιουνίου 2020, μετά από αίτημα του ΟΚΥΠΥ, κατατέθηκαν εκ μέρους του Συνδέσμου αρχιτεκτονικά σχέδια, και έκτοτε ο Οργανισμός τηρεί σιγήν ιχθύος για τις εξελίξεις σε σχέση με την πορεία του έργου.

Να σημειωθεί ότι με το συγκεκριμένο ποσό η Μονάδα ανακαινίζεται πλήρως, δημιουργείται επιπρόσθετο δωμάτιο με πέντε νέες θέσεις για τα πρόωρα νεογνά,  χωρίς μάλιστα να υπάρξει οποιαδήποτε διατάραξη της λειτουργίας της αφού οι εργασίες θα είναι εξωτερικές.

Πώς να ερμηνεύσουμε αυτή τη στάση του ΟΚΥΠΥ; Ποιος ο λόγος που βάζει τροχοπέδη σε αυτή την προσπάθεια; Που βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας; Η απόφαση αυτή είναι απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου και οφείλει να παρέμβει έτσι ώστε να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης άμεσα.

Γίνονται τεράστιες προσπάθειες από το προσωπικό της ΜΕΝΝ του Μακαρίου Νοσοκομείου για να καταφέρνουν να κρατούν στη ζωή τα πρόωρα νεογνά μας, οι γονείς δίνουν τα άπαντα των δυνάμεων τους για να είναι δίπλα στα βρέφη, και ο ΟΚΥΠΥ έτσι απλά δεν δίνει καν εξηγήσεις.

Απευθύνουμε έκκληση προς τον ΟΚΥΠΥ, προς το Υπουργείο Υγείας να ξεπεράσουν άμεσα τα οποιαδήποτε εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν και να ανάψουν το «πράσινο φως» για να ενεργοποιηθούν όλες οι διαδικασίες ανακαίνισης της ΜΕΝΝ.

Για το καλό των παιδιών μας, τη ζωή και το μέλλον αυτού του τόπου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020