Γιωργάλλας: Οι εξηγήσεις του Υπουργού Παιδείας δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις της κοινής γνώμης

  «Οι εξηγήσεις που δόθηκαν σήμερα από τον υπουργό Παιδείας, ούτε καθησυχάζουν την αναστάτωση που προέκυψε και στην κοινή γνώμη αλλά ιδιαίτερα και στους υποψήφιους που διαγωνίζονται, αλλά ούτε ικανοποιούν τις απορίες και τις απαιτήσεις της κοινής γνώμης».

  Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη, Μιχάλης Γιωργάλλας, μετά τη συζήτηση του θέματος της διαρροής των εξεταστικών δοκιμίων για 5.500 εκπαιδευτικούς, στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής, και πρόσθεσε: «Εμείς, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ζητήσαμε όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η δημοσιοποίηση των θεμάτων, να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και βέβαια να επιστρέψει ο υπουργός και το επιτελείο του και να ενημερώσει την επιτροπή Παιδείας. Εμείς ζητούμε ακόμη να διερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες. Διότι οι λειτουργοί του υπουργείου Παιδείας που βρίσκονται στο περιβάλλον διακίνησης των δοκιμίων τα οποία προωθούνται στις εξετάσεις, υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες κατοχυρώνουν το δικαίωμα της Πολιτείας να διερευνήσει τυχόν ποινικά αδικήματα σε περίπτωση διαρροής αυτών των θεμάτων».

  «Το περιστατικό έδειξε ότι υπάρχει πρόβλημα ακόμη και σε αυτό το στεγανό, θα μπορούσα να πω και επιτυχημένο τμήμα διεξαγωγής των εξετάσεων στο υπουργείο Παιδείας, και αναμένουμε -γιατί το ζητήσαμε από την υπηρεσία εξετάσεων- να μας εξηγήσει τι τυχόν πήγε στραβά, και τι χρειάζεται περαιτέρω προκειμένου να μην επαναληφθεί μια παρόμοια περίπτωση» τόνισε καταληκτικά ο βουλευτής της Αλληλεγγύης.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017