Το διαβόητο «γλωσσάριο» για τους δημοσιογράφους των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, είναι τελικά έτοιμο και θα παρουσιαστεί αύριο από αντιπρόσωπο του ΟΑΣΕ.

Ένωση Συντακτών Κύπρου και Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας οφείλουν να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις αυτές, να αποστασιοποιηθούν και να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους.

Επαναλαμβάνουμε τα εξής:

–       Η ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης είναι δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα και μη διαπραγματεύσιμα σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Κάθε έμμεση η άμεση προσπάθεια λογοκρισίας των λειτουργών των ΜΜΕ είναι καταδικαστέα.

–       Πρόκειται για συνέχιση και όχι για την αρχή μιας προσπάθειας για τον εξωραϊσμό της κατοχής, που άρχισε επί σχεδίου Ανάν μέσω της UNOPS και κάποιων άλλων να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και να μας κάνουν να ξεχάσουμε την κατοχή.

Από τη μια γίνεται μια προσπάθεια για την υποβάθμιση της Ελληνικής συνείδησης, ως να είναι ο λαός υπεύθυνος για τη μη επίτευξη λύσης, και από την άλλη παραποιούμε συστηματικά την ιστορία, ψηφίζουμε στη Βουλή νόμους οι οποίοι αλλοιώνουν την ιστορία αυτού του τόπου, και χρησιμοποιούμε όλο και πιο συχνά ορολογίες που δεν συνάδουν καθόλου με τα κατοχικά δεδομένα.

Κανένας λαός δεν πήγε μπροστά ξεχνώντας την Ιστορία του, πόσο μάλλον όταν στόχος ορισμένων είναι να τη διδαχθεί «φτιασιδιωμένη» και μάλιστα όπως βολεύει τον Τούρκο κατακτητή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018