Γραπτή δήλωση Γ. Παπαδόπουλου για επεισόδια και τεστ κορωνοϊού στη Λεμεσό

  ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

  Οι στιγμές που βιώνουμε όλοι μας είναι κρίσιμες, οι συνθήκες πρωτόγνωρες, η χώρα μας τελεί υπό κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μας περιμένουν ακόμα δυσκολότερες μάχες.

  Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν χθες βράδυ στη Λεμεσό σε μια ειρηνική διαμαρτυρία που κατέληξε να θυμίζει βομβαρδισμένο σκηνικό, με χρήση δακρυγόνων, συλλήψεις και ζημιές σε περιουσίες, δεν είναι η λύση, η βία δεν είναι η λύση!

  Αποτελεί δικαίωμα του κάθε συμπολίτη μας να προβαίνει σε διαμαρτυρία με τρόπο ειρηνικό για να εκφράσει την αγανάκτηση του για τα όσα ακραία συμβαίνουν στον τόπο μας. Η οικονομική και ψυχολογική πίεση που υφιστάμεθα τους τελευταίους μήνες είναι τεράστια και θα ενταθεί, αλλά αυτού του τύπου οι ενέργειες δεν είναι προς όφελος κανενός μας, είναι καταδικαστέες και εγκληματικές.

  Τα χθεσινά περιστατικά ενέχουν τον τεράστιο κίνδυνο της διασποράς του ιού, τη στιγμή που στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

  Από την άλλη όμως η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους πολίτες της. Είναι αδιανόητο εκατοντάδες κόσμου να περιμένει στην ουρά έξω από το μοναδικό χημείο στη Λεμεσό που διενεργεί τεστ, τα οποία είναι υποχρεωτικά βάσει διαταγμάτων, για να μπορέσει ο κόσμος αυτός να εργαστεί, να ενημερώνεται μετά από ώρες απίστευτης ταλαιπωρίας ότι τα τεστ που είχε στη διάθεση του έχουν τελειώσει.

  Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που περιμένουν στις ουρές στα μπλόκα των ελέγχων όσων εισέρχονται και εξέρχονται από τις περιοχές Λεμεσού και Πάφου.

  Οι εξαγγελίες μέτρων θα πρέπει να συνοδεύονται και με λύσεις στα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν και θα έπρεπε να προβλεφθούν. Δεν γνωρίζατε ότι 1400 τεστ δεν ήταν δυνατό να επαρκούν για τόσο κόσμο; Ότι ένα χημείο είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει τόσο πληθυσμό;

  Λίγος σεβασμός σε αυτούς τους πολίτες που προσπαθούν να πειθαρχήσουν, που υπομένουν ταλαιπωρίες μήνες τώρα, που στις πλάτες τους θα χρειαστεί να στηριχθεί και πάλι αυτός ο τόπος.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020