Η Αλληλεγγύη για την Εργατική Πρωτομαγιά

  Η Αλληλεγγύη τιμά σήμερα τους εργαζομένους που τόλμησαν και διεκδίκησαν την οκτάωρη εργασία και θυσίασαν τη ζωή τους για να απολαμβάνουμε όλοι εμείς κατοχυρωμένα τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  Η σημερινή ημέρα, είναι μέρα υπενθύμισης των αιματοβαμμένων εξεγέρσεων του Μαΐου του 1886, μέσω των οποίων εκατομμύρια εργαζόμενοι διεκδίκησαν τα δικαιώματα της εργατιάς και την κοινωνική ισότητα.

  Η φετινή πρωτομαγιά, είναι η δεύτερη που βρίσκει την παγκόσμια κοινότητα αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία της νόσου Covid-19, και δυστυχώς ο κατάλογος των ανέργων ολοένα και αυξάνεται.

  Το Κίνημα Αλληλεγγύη θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να προστατέψει την εργατιά του τόπου μας, που βρίσκεται για δεύτερη φόρα μέσα σε λίγα χρόνια αντιμέτωπη με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

  Το οφείλουμε στους νέους μας που προσπαθούν να ανοίξουν σπιτικό και να κάνουν οικογένεια, τη γενιά που ήταν ήδη κτυπημένη από την οικονομική κρίση και ζούσε με χαμηλούς μισθούς, σιωπηλή και φοβούμενη την ανεργία.

  Η Αλληλεγγύη – Κίνημα Ελλήνων τιμά σήμερα όλους τους αγώνες των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας και επαναβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων συμπολιτών μας.

  Στεκόμαστε δίπλα στον εργατικό λαό της Κύπρου και θα παλέψουμε όλοι μαζί για να διαφυλάξουμε όλα τα κερδισμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΜΑΪΟΥ 2021