Η κυβέρνηση οφείλει να εξεύρει, άμεσα, λύσεις για την ελεύθερη διακίνηση των κατοίκων Τηλλυρίας, οι οποίοι έχουν μείνει εγκλωβισμένοι και απομονωμένοι μετά την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιβάλει από σήμερα παρουσίαση αρνητικού μοριακού τεστ των τελευταίων 24 ωρών.

Όλοι θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως τα προσκόμματα των κατοχικών «Αρχών» δεν είναι τυχαία. Εκτός από τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινότητα των κατοίκων της Τηλλυρίας που περνούν συχνά από τα οδοφράγματα του ρεζιλέματος της ΚΔ, χωρίς στάσεις, για να διακινηθούν στις υπόλοιπες ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου και εργάζονται, προκαλούν σοβαρά προβλήματα και στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα σχολεία των εγκλωβισμένων μας, από την Τουρκική Εισβολή.

Το να κλείσουν τα σχολεία μας στο Ριζοκάρπασο είναι ο επιθυμητός στόχος της Τουρκίας και του εκτρώματός της και η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει πάση θυσία να διασφαλίσει πως δεν θα συμβεί.

Προφανώς η λύση δεν είναι η συμφωνία με τις κατοχικές αρχές, καθώς αυτές δεν πρόκειται να συναινέσουν, ούτε και τα Ηνωμένα Έθνη πρόκειται να βοηθήσουν.

Διαφορετικά εισηγούμαστε να κλείσουν όλα τα οδοφράγματα, ή και να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα για τους Τ/κ που διακινούνται προς τις ελεύθερες περιοχές.

Θα πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα ελέγχου αυτών των ανθρώπων με καθημερινά τεστ και το κόστος να αναλάβει το κράτος.

Λύσεις υπάρχουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020