Η κυβέρνηση να μην συγκαλύπτει τις ραδιουργίες της Βρετανίας στο Κυπριακό

  Συνεχίζει τις ραδιουργίες η Βρετανία, επιχειρώντας να οδηγήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στον διασυρμό και την κατάλυσή της, στη βάση των βρετανοτουρκικών σχεδιασμών.

  Χωρίς καμιά ανακοίνωση η Βρετανία διόρισε διευθυντή για διευθέτηση του Κυπριακού, τον πρώην πρέσβη Ajay Sharma, ο οποίος στο παρελθόν για σειρά ετών έχει εργαστεί ως επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Βρετανικής Πρεσβείας στην Άγκυρα.

  Ο κύριος Sharma, επισκέφθηκε μάλιστα την Κυπριακή Δημοκρατία πριν από μερικές μέρες και πραγματοποίησε συναντήσεις με πρόσωπα και κόμματα φίλα προσκείμενα στις γεφυρωτικές προτάσεις για σύζευξη ομοσπονδίας και αποκεντρωμένης ομοσπονδίας δύο κυρίαρχων κρατών. Έγινε μάλιστα δεκτός από την κυρία Σπέχαρ, ενημερώθηκε για το κυπριακό και επισκέφθηκε το παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας.

  Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό των Εξωτερικών να ενημερώσουν τον κυπριακό λαό:

  1.    Ενημερώθηκε η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας γι’ αυτόν τον διορισμό;

  2.    Έδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία την έγκρισή της γι’ αυτόν τον διορισμό;

  3.    Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, έγιναν «κρυφές» συναντήσεις του κυρίου Sharma με οποιονδήποτε εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υπουργό ή κρατικό αξιωματούχο;

  Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποκρύπτει στοιχεία από τον κυπριακό λαό και να συγκαλύπτει τις ραδιουργίες της Βρετανίας στο Κυπριακό.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΕΜΠΤΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2021