Η μία αποτυχία διαδέχεται την άλλη στο πρόγραμμα εμβολιασμού

  Για άλλη μια φορά διαφάνηκε η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του εμβολιαστικού προγράμματος, αφού η πύλη εμβολιασμού κατέρρευσε πριν καν ανοίξει.

  Αν η κυβέρνηση ήξερε τι της γίνεται, θα ήξερε και ότι οι ηλικίες που έχουν πάρει σειρά για εμβολιασμό είναι πιο πρόθυμες να εμβολιαστούν και άρα η ζήτηση θα ήταν αυξημένη. Αντί λοιπόν να προγραμματιστεί για την αυξημένη ζήτηση, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να αλλάξει τη διαδικασία στην πύλη εμβολιασμού με αποτέλεσμα αυτή να μην λειτουργήσει.

  Και αντί μιας στοιχειώδους απολογίας, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος βγαίνουν δημόσια και περηφανεύονται για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αναπαράγοντας ψεύδη.

  Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα το «τείχος» κατά το κορωνοϊού διασφαλίζεται όταν έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού. Εμβολιασθέντες θεωρούνται μόνο όσοι έχουν λάβει και όλες τις δόσεις του εμβολίου όπως προνοεί το κάθε εμβόλιο.

  Στη χώρα μας καθημερινά εμβολιάζεται το 0,54% του πληθυσμού.

  Μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 12.1% και για πετύχουμε το «τείχος κατά του covid – 19», με βάση τα δικά μας στατιστικά θα χρειαστούμε άλλες 214 μέρες!

  Αντί λοιπόν να φλομώνουν τον κόσμο με ψέματα, ας παραδεχτούν την αλήθεια, ας διορθώσουν τα λάθη κι ας συνεργούν με την κοινωνία των πολιτών με δημόσιες διαβουλεύσεις και τότε ίσως εκπλαγούν με τα αποτελέσματα που φέρνει η δημοκρατία.

  Η δυνατότητα εμβολιασμού μέσω των προσωπικών ιατρών είναι ένα σωστό βήμα.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2021