Σήμερα είναι η Διεθνής ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη εκφράζει την συμπαράσταση και ολόπλευρη στήριξη του στους δύσμοιρους Παλαιστίνιους.

Ιδιαίτερα η Κύπρος, μια χώρα υπό τουρκική κατοχή, οφείλει να συμπαρίσταται σε λαούς που αντιμετωπίζουν προσφυγιά, κατοχή, τυφλή πολεμική και ασύμμετρη βία και παντελή εγκατάλειψη από κάθε αρχή και εξουσία επί του πλανήτη.

Η σημερινή μέρα θεσπίστηκε το 1977, από τον ΟΗΕ και σκοπό έχει να υπενθυμίζει σε ολόκληρο τον πλανήτη το Παλαιστινιακό πρόβλημα.

Αντίστοιχη μέρα ενδεχομένως θα έπρεπε να υπάρχει και για την Κύπρο, η οποία επίσης είναι αντιμέτωπη με ένα διεθνές έγκλημα που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει η Τουρκία, εναντίον του κυπριακού ελληνισμού.

Ήδη από το 1947 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε απόφαση που προέβλεπε την ίδρυση δύο κρατών στην περιοχή των Παλαιστινιακών εδαφών, με κοινή πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Ιδρύθηκε και αναγνωρίστηκε μόνο το κράτος του Ισραήλ το οποίο με συνεχείς πολέμους κατέλαβε όλη την Παλαιστίνη που προοριζόταν για το παλαιστινιακό κράτος.

Σήμερα οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες απομόνωσης, χιλιάδες χωρίς καν μια ταυτότητα  και στην απόλυτη φτώχια. Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι οι φτωχότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι Παλαιστίνιοι στους προσφυγικούς οικισμούς της Τύρου, της Σιδώνας και της Γάζας. 

Θα αγωνιστούμε για να αποκατασταθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού, να απαλλαγεί από την βαναυσότητα και των εξτρεμιστικών τρομοκρατικών συμμοριών που τους εκμεταλλεύονται, από την Ισραηλινή κατοχή καταδυναστεύουν και να ζήσουν επιτέλους με ασφάλεια εν ειρήνη με τους γειτονικούς λαούς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020