Καταδικάζουμε τη νέα πρόκληση της Τουρκίας για τους εγκλωβισμένους

  «Όταν το κατοχικό καθεστώς επιβάλει δασμούς στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους, όταν επιβάλλει τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας στους Ε/κ μαθητές στις ελεύθερες περιοχές, όταν εξευτελίζει την Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Νόμο Ακιντζί, όταν ο ίδιος ο Ακιντζί δηλώνει πως τα παιδιά αυτών που θα επιστρέψουν θα πηγαίνουν σε τούρκικα σχολεία και οι ίδιοι θα πρέπει να μιλούν τουρκικά, ποιος εκπλήττεται από τη νέα απαγόρευση σχολικών βιβλίων που προορίζονταν για τα παιδιά των εγκλωβισμένων μας, επειδή περιέχουν φωτογραφίες της Ελληνικής σημαίας ή αναφορές στην 25η Μαρτίου;».

  Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Η νέα παραβίαση της Συνθήκης της Γ’ Βιέννης από την Τουρκία ήταν αναμενόμενη. Η Άγκυρα επιδιώκει τον εκτουρκισμό του νησιού και τον εξισλαμισμό των κατοίκων».

  «Δεν αναμένουμε καμία αντίδραση από την Κυβέρνηση, που προφανώς αποδέχεται τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων. Εμείς όμως θα αντιστεκόμαστε», καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018