Καταδίκη επεισοδίων βίας στη Λεμεσό

  Η Αλληλεγγύη κατανοεί πλήρως την αγανάκτηση του λαού για την οικονομική εξαθλίωση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας.

  Αυτό, ωστόσο, δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση τη χρήση βίας, στην οποία προέβη ομάδα διαδηλωτών χθες στη Λεμεσό, αλλά ούτε και ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία της πόλης και κατ’ επέκταση ολόκληρης της χώρας.

  Σαφώς η κυβέρνηση οφείλει να λάβει περισσότερα μέτρα για προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και όλοι πρέπει να πιέσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο τρόπος πίεσης ωστόσο, δεν μπορεί να είναι η βία, ούτε οι διαδηλώσεις οι οποίες ενέχουν τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, γεγονός που θα επιφέρει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα και ακόμη πιο δύσκολες μέρες για την οικονομία μας.

  Παράλληλα κάθε ζωή μετράει, με ή χωρίς υποκείμενα νοσήματα, γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες που αντιδρούν να σέβονται την ελευθερία του λόγου που τους παρέχει το πολίτευμα της Δημοκρατίας και να μην την μετατρέπουν σε ασυδοσία λόγου, δείχνοντας ασέβεια σε νεκρούς, ασθενείς και τους συγγενείς τους.

  Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η παραβίαση της ελευθερίας του άλλου.


  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020