Οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στο Bloomberg, ότι πλην της Γαλλίας «δεν υπάρχει αποφασιστικότητα από τις χώρες της Ε.Ε για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα εναντίον της Τουρκίας και αυτό δημιουργεί κινδύνους σύγκρουσης», είναι κατόπιν εορτής:

–        Εδώ και πολύ καιρό τονίζουμε ότι με τις πολιτικές που ακολουθούσε ο Νίκος Αναστασιάδης και οι ακόλουθοι – εκπρόσωποι του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν υπήρχε περίπτωση να διαμορφωθεί κλίμα ώστε η Ε.Ε. να επιδιώξει πραγματικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Όχι μόνο για τη μη επίλυση του Κυπριακού αλλά και για το συνεχιζόμενο έγκλημα της στρατιωτικής εισβολής, της δημιουργίας του ψευδοκράτους, της εισβολής στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

–        Είναι επίσης γνωστό ότι οποιοσδήποτε εξέφραζε θέσεις υπέρ μιας πιο διεκδικητικής πολιτικής της Κύπρου μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε απέναντι του τους εκπροσώπους του κυρίου Αναστασιάδη και τους Επιτρόπους του, ώστε να κατηγορηθεί, να εκτεθεί και να περιθωριοποιηθεί. Χαρακτηριζόταν «ακραίος», «εθνικιστής» και εκτός «γραμμής», τόσο μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και στην κυπριακή κοινωνία.

Τώρα ο Πρόεδρος πληρώνει εκείνες τις πολιτικές, τις οποίες ο ίδιος καλλιέργησε.

Χαιρετίζουμε τη στάση της Γαλλίας, αναγνωρίζουμε την μεγάλη σημασία των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την Εθνική Φρουρά. Επιμένουμε ότι εάν δεν δημιουργηθεί ισχυρός, σύγχρονος κυπριακός στρατός, δεν πρόκειται η Γαλλία ή άλλη χώρα να θυσιάσει τους άνδρες της για τα δικά μας μάτια.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020