Τις τελευταίες εβδομάδες δεχόμαστε παράπονα από Κύπριους φορολογούμενους ότι οι αρμόδιες φοροεισπρακτικές υπηρεσίες καθυστερούν να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις έναντι των φορολογουμένων πολιτών.

Ενώ οι τελευταίοι καλούνται να υποβάλουν έγκαιρα και εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις, ο έλεγχος και η εκκαθάριση των δηλώσεων αυτών καθυστερεί αδικαιολόγητα ή γίνεται επιλεκτικά και μόνο στις περιπτώσεις που το κράτος έχει να εισπράξει περισσότερα ή ακόμα χάνονται οι ίδιες οι δηλώσεις με αποτέλεσμα ο φορολογούμενος να υποβάλλεται σε πρόστιμο.

Εκείνο που δυστυχώς διαπιστώνεται είναι ότι το κράτος συμπεριφέρεται ως ένας στυγνός εισπράκτορας φόρων όταν το ίδιο έχει νομική υποχρέωση να επιστρέφει φόρους που κατά νόμο δεν οφείλονται.
Διερωτάται κάποιος πώς θα καλλιεργηθεί η φορολογική συνείδηση όταν το ίδιο το κράτος λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί και αποξενώνει το φορολογούμενο μέσα από τη συμπεριφορά και στάση των αρμοδίων υπηρεσιών.

Αλήθεια πού βρίσκεται η μεταρρύθμιση του κράτους που κάθε τόσο διατυμπανίζεται από τους κυβερνώντες όταν δεν έχουν καταφέρει να εφαρμόσουν τα στοιχειώδη, ταλαιπωρώντας και επιβαρύνοντας αχρείαστα τον πολίτη- φορολογούμενο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017