«Το άνοιγμα του κεφαλαίου 33 των ενταξιακών της Τουρκίας, αποτελεί μία ακόμα επιβράβευση και ένα ακόμα δώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον νεοσουλτάνο Ερντογάν. Είναι το «ευχαριστώ» της κυβέρνησης Αναστασιάδη στην Τουρκία για την εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.

Η πρόεδρος του Κινήματος σημείωσε ότι, «τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία όχι μόνο δεν έχει προβεί σε θετική ενέργεια στο Κυπριακό, αλλά με επιστολές στα Ηνωμένα Έθνη ζητά επανακαθορισμό  των ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, και κατοχυρώνει τα κεκτημένα από τα σουλάτσα του Μπάρμπαρος στις θάλασσες μας, με την υπογραφή συμφωνίας με τον Ισραήλ».

Η κ. Θεοχάρους δήλωσε ότι «Η κυβέρνηση Αναστασιάδη οφείλει να αποδείξει στην Άγκυρα που θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία εκλιπούσα, ότι κάθε άλλο παρά εκλιπούσα είναι, και έπρεπε να προτάξει ένα ισχυρό και ηχηρό βέτο επί του κεφαλαίου 33 για να καταλάβει και η Άγκυρα ότι τα πάντα έχουν τα όριά τους».

«Ο λαός όμως έχει και αισθητήριο και κριτήριο. Κατανοεί ότι οι θησαυροί που του τάζουν είναι άνθρακες» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Με την ανακοίνωση της η Αλληλεγγύη τονίζει ότι «Την ευθύνη από τώρα για ένα νέο ΟΧΙ δεν θα την έχει ο λαός αλλά αυτοί που διευκολύνουν από τη μια την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ ανοίγοντας νέα κεφάλαια χωρίς κανένα αντάλλαγμα, ενώ από την άλλη έχουν παγιδευτεί σε μια διαδικασία που θα μας καταστήσει στο εγγύς μέλλον επαρχία της Τουρκίας».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ