Ο υπουργός Οικονομικών οφείλει χωρίς υπεκφυγές να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την περίπτωση της Σάβιας Ορφανίδου στην Επιτροπή Θεσμών την Πέμπτη.

Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή αποτελεί κόλαφο και επαναβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη διακατέχεται από νεποτισμό και παλαιοκομματισμό, λειτουργεί με σκοπό την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων, με γνώμονα το βόλεμα ημετέρων, αδιαφορώντας για την αξιοκρατία, είναι κυβέρνηση του ρουσφετιού, της αδιαφάνειας και δεν διστάζει να παραπλανήσει ακόμα και την Ελεγκτική Υπηρεσία προκειμένου να καλύψει τις ατασθαλίες της.

Από τη πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα τονίσαμε ότι σημαντικό σε αυτή την υπόθεση ήταν να ξεκαθαρίσει εάν η διαδικασία πρόσληψης της Σάβιας Ορφανίδου στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ήταν ανοιχτή και διαφανής.

Σύμφωνα με την ελεγκτική υπηρεσία η συγκεκριμένη υπόθεση αφήνει εκτεθειμένο τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, γιατί πρόκειται για έκδηλα παράτυπη διαδικασία.

Κυβέρνηση που φθάνει στο σημείο να βολεύει τα δικά της κομματικά στελέχη σε θέσεις οι οποίες ουδέποτε προκηρύχθηκαν, έχει χάσει την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Υπουργός ο οποίος φέρεται να παραβίασε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Αναμένουμε τις απαντήσεις τόσο του ιδίου, όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας για το τι θα πράξουν.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2017