ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ

Για άλλη μια φορά το κράτος, η κυβέρνηση αποκαλύπτει την τακτική του εξαγγέλλω έργα και στη συνέχεια ρίχνει την ευθύνη στους τεχνοκράτες.

Είναι για το Κίνημα Αλληλεγγύη θέμα πρωταρχικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του Τροόδους, η ολοκλήρωση του Δρόμου Λευκωσίας Τροόδους.

Είναι για τους κατοίκους του Τροόδους εκνευριστική η στάση αυτή και πλέον δεν μπορεί να συγκρατηθεί η οργή τους. Ολόκληρη η περιοχή Τροόδους γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους 3 τελευταίους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για μια ακόμη μια φορά η κατασκευή του δρόμου αναβάλλεται σε βάθος χρόνου μιας δεκαετίας.

Είναι σχήμα οξύμωρο να εξαγγέλλει το Υπουργείο Εσωτερικών μέτρα για επαναφορά νεαρών ζευγαριών στο Τρόοδος και από την άλλη να τους βάζει να κυκλοφορούν σε ένα θανατηφόρο δρόμο.

Το Τρόοδος δεν σώζεται με εξαγγελίες. Το Τρόοδος θα σωθεί με αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής. Αντί η Κυβέρνηση να μεταφέρει Πανεπιστημιακές σχολές του ΤΕΠΑΚ στα Αστικά κέντρα, θα έπρεπε να είχε ήδη μεταφέρει στο Τρόοδος 3 Πανεπιστημιακές Σχολές.

Καλό θα ήταν η Κυβέρνηση να ρίχνει ματιές, σε πρακτικές άλλων χωρών, που κατάφεραν να δαμάσουν την αστυφιλία. Παραδείγματα υπάρχουν ακόμη και στην Ελλάδα, όπου με τη μεταφορά δύο Πανεπιστημίων, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη σφύζουν από ζωή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020