Με λόγια του αέρα δεν εξαφανίζεται η τουρκική απειλή

  Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποψήφιος, Νίκος Αναστασιάδης (Κ), κάνει δηλώσεις, έχοντας ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε εκλογικό τμήμα στη Λεμεσό, Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018. Άνοιξαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των 13ων προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΥΠΕ/ ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στο POLITICO είπε πολλά και διάφορα. Μίλησε για προϋποθέσεις για τη διατήρηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας προς την ΕΕ και για μηδενική αλληλεγγύη για ροές μεταναστών. Όμως τα λόγια, δυστυχώς, παίρνει ο αέρας και χάνονται.

  Για να είναι κάποιος πειστικός σε αυτά που λέει, πρέπει να είναι συνεπής. Τα λόγια, όσο βαρύγδουπα και αν είναι, πρέπει να γίνονται πράξεις. Διαφορετικά ό,τι και να δηλώνει ο Πρόεδρος δεν πείθει κανένα γιατί η φήμη που διαχρονικά κουβαλά είναι ότι άλλα λέει και άλλα πράττει. Δεν είναι τυχαίο που φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.

  Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν είναι τωρινό πρόβλημα. Ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας με τη δύναμη των όπλων απειλεί τους πάντες και τα πάντα χωρίς να υπολογίζει το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις. Εμείς, αντί να την αμφισβητήσουμε στα διεθνή βήματα, αποδεχόμαστε το ένα τετελεσμένο πίσω από το άλλο.

  Καλά, ως εκ τούτου, είναι τα λόγια αλλά πρέπει να γίνονται πράξεις. Διαφορετικά αξίζουν πιο λίγο από το μελάνι που γράφονται.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020