«Στηρίζουμε και ενισχύουμε την προσπάθεια του Συμβουλίου Οικονομίας προκειμένου να τεκμηριώσει και να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μιας βιώσιμης Αγροτικής Οικονομίας στην πατρίδα μας», ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Αλληλεγγύης, κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, μετά από συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας όπου στην παρουσία του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας συζητήθηκε το θέμα της Αγροτικής Οικονομίας.

Ο κ. Γιωργάλλας σημείωσε ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να προσφέρει ακόμα πάρα πολλά, «ειδικά σε μία εποχή που η κυπριακή οικονομία χάνει έσοδα από άλλους τομείς όπως ο τουρισμός. Επομένως η ενίσχυση της θέσης του παραγωγού στην αλυσίδα της αγροτικής οικονομίας, η τυποποίηση των κυπριακών προϊόντων -γιατί μπορεί να μην έχουμε τις ποσότητες αλλά έχουμε τις ποιότητες που μπορούν να δώσουν προϊόντα που θα κατακτήσουν τις ξένες αγορές- είναι στοιχεία που πρέπει να τύχουν της προτεραιότητας στην μελέτη που διεξάγει το Συμβούλιο».

«Τέλος, η δυνατότητα αναβίωσης ενός νέου μοντέλου αγροτικού δανεισμού ή ενός νέου μοντέλου αγροτικού συνεργατισμού -το αναφέρω γιατί παρουσιάστηκε μία πρωτοβουλία από τις αγροτικές οργανώσεις η οποία τυγχάνει μάλιστα της στήριξης και του Προέδρου της Βουλής- είναι επίσης κάτι το οποίο χρειάζεται σήμερα ο αγροτικός κόσμος προκειμένου να έχει εύκολη πρόσβαση σε μικροδανεισμό για να καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες για τα λειτουργικά έξοδα. Ανάγκες, οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις μεγάλες εμπορικές τράπεζες, οι οποίες έχουν διαδικασίες δύσκολες και χρονοβόρες» τόνισε καταληκτικά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020