Μ. Γιωργάλλας: Λογοδοσία και τιμωρία όσων ΠΕΠ παρανομούν – αποφάσεις ad hoc

    Στην ανάθεση σε ανεξάρτητο Ελεγκτικό Οίκο για τη διερεύνηση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη λίστα Γιωρκάτζη και στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τα δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, αποφάσισε να προχωρήσει η Ad Hoc Επιτροπή για τη Διερεύνηση Θεμάτων που αφορούν σε Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων.

    Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλληλεγγύη Μιχάλης Γιωργάλλας είπε ότι η θέση του Κινήματος είναι να προχωρήσουν οι εργασίες της Ad Hoc Επιτροπής και με τη νέα Βουλή, εμπλουτίζοντας την προσπάθεια και με εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι θα έχουν την τεχνογνωσία προκειμένου η έρευνα να γίνει πιο διεξοδική και σε βάθος και να επεκταθεί πέραν των στοιχείων που έχουν δημοσιοποιηθεί για τη Συνεργατική, και στις υπόλοιπες Τράπεζες.
     
    «Μόνο έτσι θα μπορέσει να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, να υπάρξει μια αποτελεσματική ερευνητική διαδικασία, να υπάρξει λογοδοσία και τιμωρία όσων παρανόμησαν. Πρώτιστα όμως θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσουμε αυτή την απαραίτητη πολιτική κουλτούρα που χρειάζεται ο τόπος, η οποία θα απομακρύνει τους πολιτικούς και όσους ασκούν εξουσία όπως οι Βουλευτές, από τις εξαρτήσεις, την διαπλοκή και τη διαφθορά», κατέληξε.