Μας ανησυχούν οι πληροφορίες για “λύση” του ζητήματος του εποικισμού της Αμμοχώστου με ΜΟΕ

  Έντονη ανησυχία προκαλούν στην Αλληλεγγύη οι πληροφορίες από δημοσιεύματα πως η Λευκωσία προσανατολίζεται σε παραχώρηση ανταλλαγμάτων στα πλαίσια  Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για λύση του ζητήματος του εποικισμού της Αμμοχώστου.

  Ακόμη περισσότερο μας εξοργίζει το ότι – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – η κυβέρνηση εξετάζει να παραχωρήσει το άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου (πρόταση Ακκιντζί) για διεθνείς πτήσεις, υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, με αντάλλαγμα να σταματήσει ο εποικισμός της Αμμοχώστου.

  Αντί να προτάξουμε θέματα Αρχής, όπου υπερτερούμε συντριπτικώς, θα πάμε με «γλειψίματα» να εκλιπαρούμε προσφέροντας – ενδεχομένως – αναγνώριση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και συν-διαχείριση των υδρογονανθράκων.

  Με λίγα λόγια, εμείς θα δώσουμε κι άλλα, θα «πουλήσουμε» τους πρόσφυγες, αντί να παλέψουμε γι’ αυτούς και οι Τούρκοι θα συνεχίσουν τα  σχέδια εκτουρκισμού και εξισλαμισμού της Κύπρου και εξόντωσης της πατρίδας μας και του Ελληνισμού.

  Οι τούρκοι θα κεφαλαιοποιήσουν τις γενναιόδωρες προσφορές μας και θα αναστείλουν τον εποικισμό για κάποιους μήνες. Βεβαίως η Κυβέρνηση  “διαρρέει” ότι εξετάζει το άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου (πρόταση Ακιντζί) για διεθνείς πτήσεις, υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, με αντάλλαγμα να σταματήσει ο εποικισμός της Αμμοχώστου και η πόλη να δοθεί επίσης στα Ηνωμένα Έθνη, ώστε και οι κάτοικοι να επιστρέψουν υπό την προστασία και διοίκηση της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης.

  Αναμένουμε από την κυβέρνηση το συντομότερο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και να δώσει απαντήσεις, διαψεύδοντας, τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020