Η Αλληλεγγύη συγχαίρει θερμά τους πρωτοστάτες του προγράμματος «Μαύρος Χρυσός» του Πανεπιστημίου Κύπρου και τις αρμόδιες υπηρεσίες που το συνδράμουν.

Πρόκειται για πρόγραμμα υψίστης σημασίας για την Κύπρο, τον Κυπριακό λαό, την γεωργική ανάπτυξη, την επιστημονική έρευνα και καινοτομία και το μέλλον της γεωργίας στον τόπο μας.

Ως γνωστόν ήδη από το 1992 η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, πρωτοστάτησε στον αγώνα για την ανάδειξη του χαρουπιού ως γεωργικού προϊόντος τεράστιας σημασίας για την κυπριακή παραγωγή, λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών και άλλων του ιδιοτήτων, και με πρωτοβουλία της, ομάδα επιστημόνων και νέων γεωργών παρουσίασαν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το χαρούπι σε συνεδρία της επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι εξαιρετικό και ευελπιστούμε ότι θα ενταχθούν σ αυτό και ομάδες μικρών παραγωγών που θα προχωρήσουν σε δενδροφυτεύσεις σε κατάλληλα εδάφη και θα βελτιώσουν την παραγωγή τους συμφώνως προς τα πρότυπα που έχουν τεθεί.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017