Δυστυχώς ο Νίκος Αναστασιάδης με χθεσινές δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της κοινωνίας πως η Κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της» για το θέμα των Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), και παραπέμπει για λύσεις στην Κεντρική Τράπεζα και στους μηχανισμούς της ΕΕ.

Η δήλωση του ότι «δεν είναι θέμα του κράτους», το κυριότερο οικονομικής φύσεως βάσανο των κυπριακών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξηγεί και την αδράνεια και την απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις.

Πρόκειται για επιεικώς απαράδεκτη στάση, διότι είναι τα λάθη και οι παραλείψεις και της παρούσας κυβέρνησης που οδήγησαν στην αύξηση των ΜΕΔ.

Ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να στηρίζει τους πολίτες της χώρας του σε κάθε ζήτημα με κάθε τρόπο, και όχι να μεταθέτει την ευθύνη αλλού.

Γνωρίζει ή κάνει πως δεν γνωρίζει ο Νίκος Αναστασιάδης ότι καθημερινά εκποιούνται σπίτια, ακόμη και πρώτες κατοικίες και επαγγελματικές στέγες;

Που δηλαδή έπρεπε τόσα χρόνια να αποταθούν οι πολίτες;

Οι πολίτες προσδοκούν από την πολιτική τους ηγεσία στήριξη και καθοδήγηση και όχι τους στρουθοκαμηλισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Οι Δυνάμεις της Αλλαγής και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, όχι μόνο δεν αδιαφορούν αλλά έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τα ΜΕΔ, που αφορά στη σύσταση Φορέα Διαχείρισης Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες του δυτικού κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017