Οι στιγμές που περνά ο τόπος είναι κρίσιμες. Οι συμπολίτες μας έχουν γονατίσει και μεγάλο μέρος του πληθυσμού βιώνει την απόλυτη φτώχεια.

Όλοι αγωνιούμε, όλοι περνάμε δυσκολίες, και συμπάσχουμε με την κάθε οικογένεια ξεχωριστά. Αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Δεν θέλουμε να δούμε ξανά  όσα ζήσαμε το 2013. Δεν πρέπει  νέα παιδιά να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους και να θυσιάζουν το μέλλον τους, για την αδηφαγία της ολιγαρχίας του πλούτου, για τα  λάθη της δικής μας γενιάς, των κυβερνόντων, όλων εκείνων που λαμβάνουν αποφάσεις.

Πρέπει να γίνουν πολλά για την στήριξη της κάθε οικογένειας που βιώνει τον εφιάλτη της φτώχειας. Γι’ αυτό πρέπει όλοι να βοηθήσουν ώστε να μην «κουρευτεί» το μέλλον των παιδιών μας.

Καλούμε τα Πανεπιστήμια και κολλέγια της  Κύπρου να μειώσουν τα δίδακτρα σε ένδειξη καλής θέλησης, αρωγής στους φοιτητές και κατανόησης των δύσκολων οικονομικών συνθηκών στις οποίες έχει περιέλθει ο τόπος μας.

Τόσο σε προπτυχιακό, όσο και ιδιαίτερα σε μεταπτυχιακό επίπεδο πολλοί είναι οι φοιτητές που εργάζονται για να πληρώσουν τα δίδακτρα τους και οι οικονομικές επιπτώσεις του Covid-19 έχουν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων τους.

Τα δύο Πανεπιστήμια της Κύπρου είναι δημόσια ιδρύματα και σήμερα θεωρούμε ότι οφείλουν να δείξουν το καλό παράδειγμα, για λόγους Αρχής και Κοινωνικής Ευθύνης, και να προχωρήσουν έστω με προσωρινή μείωση των διδάκτρων.

Όσον αφορά τα ιδιωτικάνα υπενθυμίσουμε ότι βάσει του Νόμου λειτουργίας τους οφείλουν να είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021