«Με βάση τον Κανονισμό που αφορά τις προαγωγές και τις αποστρατείες των Αξιωματικών, το ανώτερο συμβούλιο κρίσεων έπρεπε να συνέλθει μέχρι το τέλος Μαρτίου».

Αυτό δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Στρατηγός ε.α. Ανδρέας Παπαπαύλου και πρόσθεσε ότι: «Δυστυχώς, το υπουργείο Άμυνας επιδεικνύοντας για ακόμα μια φορά αδιαφορία για τα στελέχη της Ε.Φ δεν συγκάλεσε τη συγκεκριμένη συνεδρία με αποτέλεσμα οι Αξιωματικοί να ανησυχούν».

«Την ανησυχία αυτή την εκφράζουν καθημερινά στο κίνημα Αλληλεγγύη, και εκτιμούν ότι το υπουργείο Άμυνας είναι πιθανό να επιβραδύνει τις προαγωγές μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να αποστρατευτούν κάποιοι  Αξιωματικοί και δώσουν προαγωγές σε ημέτερους» είπε ο κύριος Παπαπαύλου.

Ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης σημείωσε ότι «ο Κανονισμός αυτός προνοεί όριο ηλικίας αφυπηρέτησης κατά βαθμό. Σε περίπτωση που κάποιος αξιωματικός προαχθεί, τότε το όριο ηλικίας αφυπηρέτησης αυξάνεται ανάλογα. Ο Κανονισμός αυτός ψηφίστηκε πέρσι και είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί και στο μέρος που αφορά στις αποστρατείες».

«Δυστυχώς η αδιαφορία του υπουργού Άμυνας σε σχέση με τα στελέχη της ΕΦ δεν έχει τέλος. Οι κανονισμοί που αφορούν στις κρίσεις και στις προαγωγές των Υπαξιωματικών και των ΕΠΥ, ακόμα να κατατεθούν στη βουλή για ψήφιση.

Πρόκειται για προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης η οποία ακόμα να εφαρμοστεί» είπε ο κύριος Παπαπαύλου.

«Η θητεία της κυβέρνησης λήγει και οι υπαξιωματικοί της ΕΦ παραμένουν μετέωροι» είπε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά, ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης είπε ότι «η Αλληλεγγύη στέκεται για μια ακόμη φορά δίπλα στα στελέχη της ΕΦ και απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση εφαρμογή του κανονισμών που αφορούν στις προαγωγές των αξιωματικών και στην άμεση κατάθεση στη Βουλή για ψήφιση των Κανονισμών που αφορούν στις κρίσεις και στις προαγωγές των Μονίμων Υπαξιωματικών και ΕΠΥ».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017