Ο απερχόμενος Πρόεδρος και το επιτελείο του έσπευσαν να εντάξουν στον προεκλογικό τους, ανάμεσα σε πολλές άλλες αυστηρά κρατικές δραστηριότητες, και τις διατρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Έτσι, για να ενισχυθούν οι εντυπώσεις του εκλογικού σώματος, προστίθεται και ο «μποναμάς» των γεωτρήσεων της ENI.

Φαίνεται ότι οι κυβερνώντες μάς θέλουν να ξεχάσουμε τις αμφιταλαντεύσεις τους με τις πρώτες αντιδράσεις της κατοχικής Τουρκίας ή με την προτροπή φιλικών δήθεν χωρών.

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο ελέγχονται οι κυβερνώντες και οι προκάτοχοί τους, είναι οι μεθοδευμένες ασύγγνωστες καθυστερήσεις τους στην υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο επίσπευδαν ή υλοποιούσαν κατά βούληση και με ρυθμούς χελώνας.

Για όσους δεν έχουν κοντή μνήμη, η Κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου μερίμνησε έγκαιρα ώστε να ψηφισθεί ο Νόμος για τους Υδρογονάνθρακες (Αναζήτηση, Έρευνα και Εκμετάλλευση) καθώς επίσης και οι σχετικοί Κανονισμοί απο τον Ιανουάριο του 2007. Η κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου μερίμνησε ακόμα και ενέκρινε σχετικό Πρότυπο Συμβολαίου το οποίο είναι δημοσιευμένο στην εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 16 Φεβρουαρίου 2007.

Επιτέλους ας σταματήσουμε να εμπαίζουμε το λαό για ένα ευαίσθητο θέμα, από το οποίο ως τόπος αναμένουμε πολλά, αν λειτουργήσουμε με αξιοπιστία και σοβαρότητα και μακριά από οποιεσδήποτε προεκλογικές σκοπιμότητες.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017