Μικρό καλάθι εμείς, κοφίνα οι Τούρκοι για το αποψινό δείπνο

  «Όποια εκτίμηση και αν έχει κανείς για το αποψινό «κοινωνικό» δείπνο των «δύο ηγετών», εμείς δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία που εκφράζεται από μερικούς, ούτε τη βιασύνη κάποιων άλλων να πιέσουν, άρον- άρον, τα πράγματα για να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες. Για την Αλληλεγγύη, το δείπνο είναι η αρχή του τέλους της Κυπριακής Δημοκρατίας».

  Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Τα δεδομένα, δυστυχώς, είναι αδιαμφισβήτητα. Οι γεωπολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας και τα στρατηγικά συμφέροντα των μεγάλων έχουν κυριολεκτικά συνθλίψει το δικό μας πρόβλημα, το οποίο ούτε επείγει ούτε ταλαιπωρεί κανένα από τους μεγάλους. Απεναντίας, δίνοντας υποσχέσεις στην Τουρκία σχετικά με την Κύπρο, την κρατούν σε τροχιά σύμπλευσης. Η κατοχική Τουρκία ενόσω έχει το απάνω χέρι δεν βιάζεται γιατί βλέπει ότι οι στρατηγικοί της στόχοι στην Κύπρο υλοποιούνται με μαθηματική ακρίβεια. Ο δικτάτορας  της Άγκυρας δεν είναι διατεθειμένος να κάψει το χαρτί του Κυπριακού το οποίο προτίθεται να χρησιμοποιήσει, όταν πρέπει, για σκοπούς εσωτερικής κατανάλωσης. Ο εδώ εγκάθετος της Τουρκίας δεν μπορεί να δεσμευτεί για οτιδήποτε εκτός από τις ρητορικές δηλώσεις στις οποίες προβαίνει καθ´ υπόδειξη».
  «Ως εκ τούτου ας μη προτρέχουμε. Ο ημέτερος συνομιλητής ας αφήσει στην άκρη τις θεωρίες ή εκτιμήσεις του για στρατηγικές συμφωνίες γιατί ο κυρίαρχος κυπριακός λαός θα του δείξει «κόκκινη κάρτα» την κατάλληλη ώρα, εφόσον ο κ. Μαυρογιάννης αρέσκεται να ποδοσφαιροποιεί το Κυπριακό. Το Κίνημα Αλληλεγγύη έχει διακηρύξει και το επαναλαμβάνει ότι εκείνο που χρειάζεται τώρα είναι η νηφάλια εκτίμηση από τις πολιτικές δυνάμεις, όλων των δεδομένων, και με τη βοήθεια των ειδικών να χαραχθεί η επιβαλλόμενη υπό τις συνθήκες πορεία δράσης. Η κοντόφθαλμη θεώρηση και προσέγγιση των πραγμάτων και οι αυτοσχεδιασμοί μέχρι να πάμε παρακάτω και βλέπουμε, δεν ωφέλησαν» καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018