Της Ελένης Θεοχάρους 

Ο καθένας γνωρίζει τι του άφησε η εβδομάδα που πέρασε, ποιες πληγές έξυσε, σε ποιες πληγές έριξε καυτό λαδί. Κάποιοι από εμάς βιώσαμε ξανά την τακτή διακόρευση της λογικής και του συναισθήματος μας, καθώς οι ρητορικές των μεγαλεμπόρων της σύνεσης, του ρεαλισμού, της επαναπροσέγγισης, της λογικής και του κάλπικου πατριωτισμού (που περιλαμβάνει όλα τα ανωτέρω), του καταγεγραμμένου στο γλωσσάρι της υποταγής, κυριάρχησαν στην έμφυλη τηλεπάθεια. Η εβδομάδων των παθών της Εθνικής Μνήμης πέρασε επιτέλους, όχι αβρόχοις ποσί, γιατί τα σάλια και τα δάκρυα μάς κατέβρεξαν μέχρι τη μέση. Ντρέπομαι μόνο για όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους και ο θάνατός τους μαγαρίζεται μέσα σε γλωσσάρια και δεοντολογίες ραγιαδισμού.

Και, όπως είπαμε ξανά, ο κουρνιαχτός που σήκωσε το γλωσσάρι και η επικείμενη επανάληψη των ατέρμονων συνομιλιών, στις οποίες όμως ο νυν και οι πρώην Yπουργοί των Εξωτερικών μετέδωσαν την κολλητική αλλά και εγγενή σχιζοφρένεια τού «ναι μεν, αλλά», σκέπασε το έγκλημα του Συνεργατισμού. Σκέπασε τη διάλυση του μεγαλύτερου επιτεύγματος της κυπριακής φτωχολογιάς, της εργατιάς, των ανθρώπων του μόχθου, των ξωμάχων και υπαλληλίσκων και το παρέδωσε εις χείρας golden boys and girls κατόχων απροσδιόριστων μετοχών και «ομολογιών» αποκτηθεισών εις ανύποπτον χρόνον.

Εμείς δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί το εκ προμελέτης τούτο έγκλημα, μέχρι να μάθουμε ποιοι είναι οι κλέφτες. Γιατί υπάρχουν κλέφτες.

Παράλληλα βλέπουμε ότι η Τουρκία προετοιμάζεται εντατικά για την εφαρμογή των εναλλακτικών της σχεδίων, γνωρίζοντας ότι οι ημέτερες κυβερνητικές δυνάμεις και το βαθύ ανανικό κράτος όχι μόνον αναδιπλώθηκαν ανωμάλως, αλλά οχυρώθηκαν πίσω από ένα διάτρητο -ως είναι τα κράνη των στρατιωτών μας και τα λιγοστά φυλάκιά μας- γλωσσάρι, που τάχα το αρνούνται δημόσια αλλά είναι δικό τους γνήσιο τέκνο και δημιούργημα. Ταυτόχρονα καταγράφουν τη συμφωνία παράδοσης.

Συμφώνως προς εγκυρότατα δημοσιεύματα, η Τουρκία προετοιμάζεται και για δυναμική αντίδραση σε περίπτωση κατά την οποία επιχειρηθεί η διενέργεια γεωτρήσεων από ξένες εταιρείες στην Κυπριακή ΑΟΖ. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του διαπιστευμένου στη Ρώμη Τούρκου πρέσβη, Σαλίμ Εσενλί, με τις οποίες απειλεί ότι η Τουρκία θα σταματήσει κάθε προσπάθεια συνέχισης του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Ελλάδα, έχοντας ήδη διαχωρίσει τη θέση τους όσον αφορά τις εγγυήσεις και θέλοντας να απαλλαγεί από τον βραχνά του Κυπριακού όπως έπραξε και με το Σκοπιανό, ξεπουλώντας τα εθνικά συμφέροντα και την ιστορία του Ελληνισμού, δεν πρόκειται να αντιδράσει σε καμιά περίπτωση, αν η κυβέρνηση της Κύπρου προχωρήσει σε συνθηκολόγηση και αναγνώριση των κατεχομένων και των αποτελεσμάτων της τυφλής στρατιωτικής βίας για την οποία οδύρονταν πριν από λίγες ώρες. Η Βρετανία είναι υπερβολικά απασχολημένη με το BREXIT και την αποκατάσταση προνομιακών σχέσεων με τις ΗΠΑ, ενώ οι πέραν του Ατλαντικού στρατηγικοί μας εταίροι δεν γνωρίζουν κατά πού πέφτει η Κύπρος. Μένει η Ε.Ε., η οποία εξακολουθεί να τελεί υπό την επήρεια του μανδραγόρα με την οποία την διαπότιζαν για χρόνια οι εκπρόσωποι του βαθέoς ανανικού κράτους, χρησιμοποιώντας φράσεις και ορολογίες από το γλωσσάρι που ακόμη δεν είχε ανακαλυφθεί. Δεν είναι τυχαίο που η Μογκερίνι στην επιστολή της προς εμέ, που έδωσα στη δημοσιότητα, κάνει την πάπια όσον αφορά ενδεχόμενη αντίδραση της Ε.Ε. αν απειληθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά τ’ άλλα οι εκφραστές του βαθέoς ανανικού κράτους, μέσα σε άκρατο παραλογισμό, διατυμπανίζουν ότι η άθλια προδοσία που διαπράττεται με το γλωσσάρι αφορά μόνο τον «δημοσιογραφικό κόσμο» και όχι τον πληθυσμό. Τώρα ποιος βάφτισε δημοσιογράφους πολλούς εξ αυτών, ένας Θεός το ξέρει. Είναι σαν να αποφασίζουν οι γιατροί να εμβολιάσουν όλο τον πληθυσμό, χωρίς να μπορεί να αρνηθεί κανένας, με ένα εμβόλιο που προκαλεί απώλεια της μνήμης, αλλά επειδή είναι ιατρική πράξη δεν μας πέφτει λόγος.

Η μόνη ελπίδα είναι η αντίδραση του λαού. Είναι η περηφάνια και η ενστικτώδης αντίδρασή του κάθε φορά που ψυχανεμίζεται ότι το ποτήρι του εμπαιγμού ξεχειλίζει. Είναι η ώρα ο λαός να απαιτήσει την αλλαγή γραμμής, την ανατροπή των δεδομένων της υποταγής, να πιστέψει ότι πλησιάζει η ώρα του σκληρού εκβιασμού όπου θα κληθούν οι εκπρόσωποι -έρημοι κι απρόσωποι- κατά πως λέει και ο Σαββόπουλος, να απαντήσουν αν αποδέχονται τους όρους της Τουρκίας ή τη διχοτόμηση του νησιού σε δύο κράτη. Όσο για τον κάθε ηλίθιο. που διατυμπανίζει ότι για τη διχοτόμηση φταίμε όσοι είπαμε ΟΧΙ το 2004, ας ανατρέξει στο DSM 5.