Της Δρος Ελένης Θεοχάρους

Η κατοχική χώρα δεν αποκρύβει ποτέ τις προθέσεις της. Η Μεγάλη Ιδέα της Γαλάζιας Πατρίδας των τριών Ηπείρων και των δέκα θαλασσών, υλοποιείται ραγδαία ενώ η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Ρωσία παρακολουθούν αμέτοχες και αδρανείς. Όπως παρακολουθούσαν τις αποκοτιές του Χίτλερ πριν από τον Β’ΠΠ.

Η Τουρκία υλοποιεί τον Εθνικό Όρκο.

Δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις «υλακές αναιδών κυναρίων» περί επιβολής κυρώσεων και αμέσως ανταπαντά ότι θα «πληρώσει με το ίδιο νόμισμα».

Και φυσικά αγνοεί την πολυπράγμονα εξωτερική πολιτική των Ρωμιών.

Ψύλλος στον κόρφο της.

Όλος ο τουρκικός στόλος έχει βγει από τα Στενά και συγκεντρώνεται στους μεγάλους ναυστάθμους των Μικρασιατικών ακτών στο Αιγαίο και στην θάλασσα της Κιλικίας.

Άμεσος στόχος της Τουρκίας είναι ο έλεγχος του Αιγαίου, της θάλασσας της Κύπρου και όλης της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, της Λιβύης και των νοτίων ακτών της Κρήτης καθώς επίσης και της Κύπρου. Ο έλεγχος της Κύπρου έχει ουσιαστικά επιτευχθεί χωρίς να σπάσει ρουθούνι μετά την δήλωση παράδοσης του Νίκου Αναστασιάδη.

Η μέθοδος των απειλών και της κρατικής τρομοκρατίας είναι ιδιαίτερα αποδοτικές όταν στοχεύουν προς αδύναμες, φοβικές, τρομαγμένες ηγεσίες που οχυρώνονται πίσω από ψηφίσματα και Διεθνές Δίκαιο τα οποία ούτε καν τολμούν να επικαλεστούν την κρίσιμη ώρα.

Είναι γι’ αυτό που πληθαίνουν οι φωνές για «συνεννόηση», η λάγνα επίκληση των συνομιλιών, και οι σημαντικές εκπτώσεις στις διεκδικήσεις Ελλάδας και Κύπρου. Είναι γι’ αυτό που περνά από το λιποβαρές ήτοι “εξίκκιν” μυαλό μερικών να εγκαταλειφθεί το Καστελόριζο. «Θα κάνουμε πόλεμο για το Καστελόριζο»; Έστω και αν οι υδρίτες, νοτίως του νησιού μπορούν να σώσουν την Ελλάδα (είτε είναι εξίκκιν ο νους τους είτε είναι αργυρώνητοι προδότες).

Είναι γι’ αυτό που σταμάτησαν οι γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ δήθεν λόγω της πανδημίας, ενώ συνεχίζονται κανονικά στην γειτονική Αίγυπτο. Είναι γι’ αυτό που δηλώνει ο Αναστασιάδης ότι οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας θα μπορούν να εκταμιεύουν από το ταμείο υδρογονανθράκων ακόμη και πριν από την λύση του Κυπριακού.

Ειδικά στην Κύπρο η στρατιωτική απειλή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την Τουρκία.

Ο «φωτισμένος εκσυγχρονιστής ισλαμιστής και δημοκράτης ηγέτης»,  όπως τον αποκαλούσαν εξ αρχής οι Κύπριοι θαυμαστές του, ο Ερντογάν εφέντης, θα ελέγξει σίγουρα την Τριπολίτιδα και με ναυτικές και αεροπορικές βάσεις που θα αποκτήσει, καθώς επίσης και με το αεροπλανοφόρο ANATOLU και τον ναύσταθμο στον Αυλώνα Βορείου Ηπείρου,  θα απειλεί την Ελλάδα από το Λιβυκό πέλαγος και από το Ιόνιο. Έστω και αν η Αίγυπτος ελέγξει την Κυρηναϊκή, γεγονός βεβαίως που αν αξιοποιηθεί σωστά θα ακυρώσει το Τουρκολιβυκό μνημόνιο για την ΑΟΖ.

Με ευνουχισμένους και αδρανοποιημένους λοιπόν τους ευρωπαίους εταίρους, τον ΟΗΕ και τους λοιπούς συμμάχους, η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν μόνο μία επιλογή: Άμεση συμφωνία για την ΑΟΖ των δύο κρατών, επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια και παρά το ότι δεν είμαστε πολεμοκάπηλοι αλλά φιλειρηνιστές και δημοκράτες, πιστεύουμε χωρίς να είμαστε ειδικοί εμπειρογνώμονες, πως η Ελλάδα μπορεί με ένα ακαριαίο αστραπιαίο προληπτικό κτύπημα να εξουδετερώσει για αρκετά χρόνια τον κανίβαλο της Ευρώπης. Όπως έπραξε ο Ισραήλ το 1967.

Αφού διασφαλισθεί η άμυνα της Κύπρου και του Καστελορίζου.

( τουρκ. eksik, κυπριακά εκσίκκιν, ελλιπές λιποβαρές)