Η Μπακογιάννη “χαρίζει” το Καστελόριζο στους Τούρκους

  Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, είναι έτοιμη να χαρίσει το Καστελόριζο και την ΑΟΖ του στους Τούρκους.

  Προβλέπει πως ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδος στη Χάγη μπορεί μεν να οδηγήσει στην απώλεια της ΑΟΖ του Καστελόριζου, αλλά θα μπορέσει να κατοχυρώσει δικαιώματα άλλων νησιών, όπως της Ρόδου και της Λέρου, και για αυτό το λόγο θα πρέπει να οδηγηθεί η ελληνοτουρκική διαμάχη στο διεθνές δικαστήριο.

  Με απλά λόγια: Ας χαθεί ελληνική γη, ας χαθεί το Καστελόριζο και η ΑΟΖ του, ας δοθεί στους Τούρκους, προκειμένου η Ελλάδα να προστατεύσει άλλα ελληνικά νησιά, με την κυρία Μπακογιάννη να φέρεται να υποστηρίζει και την υπογραφή σχετικού συνυποσχετικού μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

  Καταγγέλλουμε την πρόθεση της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία είναι επιζήμια για το Ελληνικό Έθνος και στοχεύει να αποκόψει την Ελλάδα από την Κύπρο. Είναι ουσιαστικά ωσάν η Ελλάδα να απαρνείται την Κύπρο.

  Τελικά η κυρά της Ρω την κρατούσε τόσα χρόνια για να έρθει τώρα η Ντόρα Μπακογιάννη να τη δώσει στους Τούρκους;

  Υπενθυμίζουμε στη βουλευτή ότι η περιοχή νοτίως του Καστελόριζου που θέλει να χαρίσει στους Τούρκους, εμπεριέχει μεγάλο κοίτασμα υδριτών μεθανίου, (υγροποιημένου μεθανίου).

  Ξένοι και Ελλαδίτες εμπειρογνώμονες δημοσιεύουν ότι η διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο γίνεται κυρίως για τους υδρίτες και όχι για άλλες μορφές μεθανίου.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΡΙΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020