Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν προσβάλλει βάναυσα την Ορθοδοξία και μετατρέπει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, η Ευρωπαϊκή Ένωση εκταμιεύει ακόμη μισό δις ευρώ προς την Τουρκία για τη διαχείριση του δήθεν “προσφυγικού”.

Οι κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας αντί να λάβουν αντίμετρα, τρομαγμένες οχυρώνονται πίσω από την οικουμενική ανεκτίμητη πολιτιστική αξία της Αγιάς Σοφιάς και τονίζουν ότι το θέμα δεν είναι Ελληνοτουρκικό.

Μέγα λάθος. Η προσβολή προς τον Ελληνισμό δεν διαγράφεται επειδή η ίδια προσβολή αγγίζει και όλο τον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο.

Οι ηγέτες μας αντί να προχωρήσουν σε πράξεις, παρακαλούν τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, τις υπερδυνάμεις και την Ουνέσκο για να καταδικάσει την προκλητική ενέργεια του δικτάτορα Ερντογάν.

Η Αθήνα μπορεί να αποκόψει την οδική πρόσβαση φορτηγών από και προς την Τουρκία, να μποϋκοτάρει τουρκικά λιμάνια, να απαγορεύσει πτήσεις των τουρκικών αερογραμμών. Οι Έλληνες μπορούν να μποϋκοτάρουν όλα τα τουρκικά προϊόντα, την μετάβαση και τον τουρισμό στην τουρκία και τις συναλλαγές με τους άξεστους και απολίτιστους Οθωμανούς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020