Οι θυσίες και η νίκη των ηρώων και των παλικαριών της ΕΟΚΑ παραμένουν φάρος φωτεινός 62 χρόνια μετά την έναρξη του ένοπλου αγώνα κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας.

Σε ένα αγώνα που ο Κυπριακός λαός κατάφερε να απαλλαχθεί από τον αποικιακό ζυγό με όπλο το μεγαλείο της ψυχής και τη δίψα για την ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Σήμερα που η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει να καταργηθεί, και ο Κυπριακός Ελληνισμός κινδυνεύει να αφανισθεί εάν υπερψηφιστεί λύση μοντέλου Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας, πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το μήνυμα της ενότητας και αυταπάρνησης που εξέπεμψε ο απελευθερωτικός αγώνας 1955-1959. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Τους ήρωες και τους αγώνες των παλικαριών της ΕΟΚΑ πρέπει να τους τιμήσουμε με την αποφασιστικότητα μας για αγώνα διεκδίκησης των εθνικών δικαιωμάτων.

Το καθήκον μας στις επόμενες γενιές είναι ο αγώνας για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και η κατοχύρωση όλων των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων σε όλη την επικράτεια του νησιού.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017