Να γίνει επιδημιολογική έρευνα κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό

  Τώρα που αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο ακρογωνιαίος λίθος του όποιου συστήματος υγείας είναι τα δημόσια νοσοκομεία, και έχοντας διαπιστώσει τα απαράδεκτα λάθη που διαπράχθηκαν και συνεχίζουν να διαπράττονται από τους ειδικούς, ζητάμε ξανά από το Υπουργείο Υγείας τα κάτωθι:

  –        Άμεση ασφαλή λειτουργία των τμημάτων επειγόντων περιστατικών μετά από «στεγανοποίηση-απομόνωσή τους» από το υπόλοιπο νοσοκομείο.

  –        Άμεσο έλεγχο για κορωνοϊό σε κάθε προσερχόμενο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και παραμονή του στον χώρο αυτό εάν το επιτρέπει η κατάσταση του μέχρι την τελική έκβαση του ιολογικού ελέγχου.

  –        Εισαγωγή του ασθενούς σε στεγανοποιημένο επίσης χώρο, αν απαιτείται άμεση αυξημένη φροντίδα και παροχή της ενδεδειγμένης θεραπείας, μέχρι την έκβαση του μοριακού-ιολογικού ελέγχου.

  –        Screening και επιδημιολογική έρευνα των κρουσμάτων ανάμεσα στον γενικό πληθυσμό.

  Για να αποφύγουμε περαιτέρω λάθη, θεωρούμε ότι ο επικεφαλής της Επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας πρέπει να είναι Κλινικός και δη Λοιμωξιολόγος.

  Προς τούτο απαιτείται τηλε-εκπαίδευση του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, διασωστών και μεταφορέων) για τη διαχείριση κάθε ασθενούς που δέον να θεωρείται θετικός μέχρις αποδείξεως του εναντίου. Απαιτείται επίσης προετοιμασία των Νοσοκομείων για την «μαζική» νόσηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού δεδομένου ότι είναι πέραν από σίγουρο πως δεκάδες κρούσματα υπάρχουν ανάμεσα στον γενικό πληθυσμό και είτε είναι ασυμπτωματικά είτε δεν τυγχάνουν σωστής αξιολόγησης.

  Η άμεση μετατροπή ενός μεγάλου εγκαταλελειμμένου κτιρίου -όπως κάποιες υπεραγορές- σε νοσοκομείο εκστρατείας εντός μιας εβδομάδος, δηλαδή όπως έπραξαν οι Κινέζοι, θα βοηθούσε. Και δεν είναι ακατόρθωτο αν το θελήσουμε.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020