Να μην αποσιωπηθεί το έγκλημα εναντίον των Παλαιστινίων

  Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας τη νέα ισραηλινή επιδρομή εναντίον των Παλαιστινίων της δύσμοιρης Γάζας. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η περιοχή καταστρέφεται ολοσχερώς από τα ισραηλινά βομβαρδιστικά, και δεν είναι ευθύνη του Παλαιστινιακού λαού το γεγονός ότι η περιοχή της Γάζας καταδυναστεύεται από την τρομοκρατική Χαμάς, η οποία δεν εξυπηρετεί τον λαό της Γάζας, αλλά αντίθετα δίνει προσχήματα στο κράτος του Ισραήλ να ισοπεδώνει τη Γάζα κάθε 1-2 χρόνια.

  Υπερασπιζόμαστε όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Εβραίων και βεβαίως στη ζωή και στην ασφάλεια, αλλά θεωρούμε ότι η δράση της Χαμάς δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προβοκάτσια.

  Καταδικάζουμε επίσης το νέο έγκλημα του εποικισμού που διαπράττει ο Ισραήλ στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την βάναυση καταστολή της εξέγερσης αόπλων Παλαιστινίων που υπερασπίζονται τα σπίτια και τις οικογένειες τους. Κάθε έννοια διεθνούς δικαίου έχει καταστρατηγηθεί

  Η Διεθνής κοινότητα τηρεί σιωπή, η κατά τα άλλα λαλίστατη ΕΕ και ο ΟΗΕ τηρούν σιγήν αφήνοντας τους Παλαιστινίους βορά στα χέρια των Ισραηλινών και των αυτόκλητων προστατών τους των τούρκων ιμπεριαλιστών.

  Η Αλληλεγγύη στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων και καταδικάζει τις νέες επιδρομές των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 22 Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά.

  Για άλλη μια φορά ο άμαχος πληθυσμός και κυρίως παιδιά πέφτουν θύμα της δράσης της Χαμάς, οργάνωσης που εξυπηρετεί το Ισραήλ και όχι τον Παλαιστινιακό λαό.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2021