Να μην είναι οι φετινές γιορτές ανέχειας και πείνας

  Το Κίνημα Αλληλεγγύη έχει ως άμεση προτεραιότητά  την προστασία των εργαζομένων και   μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού που βρίσκεται στο μεταίχμιο της φτώχειας, ή και κάτω από το όριο της φτώχειας, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της  εξάπλωσης του ιού Covid-19.

  Δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα και αρκετές οικογένειες δεν έχουν εισόδημα, με το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος να αποτελεί για πολλά κυπριακά νοικοκυριά πολυτέλεια.

  Οι χιλιάδες των συμπολιτών μας που εργάζονται σε επιχειρήσεις που τελούν υπό πλήρη ή μερική αναστολή εργασιών, δεν γνωρίζουν πότε και αν θα λάβουν το έκτακτο επίδομα.

  Το ίδιο ισχύει και για τους επί μακρόν άνεργους, αλλά και συμπολίτες μας που αναγκάζονται να ζουν με επιδόματα.

  Καλέσαμε με ανακοινώσεις μας και στο παρελθόν το Υπουργείο Εργασίας να επανεξετάσει τα σχέδια στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα μείνει καμία οικογένεια χωρίς εισόδημα.

  Απευθύνουμε εκ νέου έκκληση προς τους αρμόδιους να φροντίσουν ώστε να δοθούν τα έκτακτα επιδόματα πριν από τα Χριστούγεννα και αν τα οικονομικά του κράτους το επιτρέπουν να δώσουν και χριστουγεννιάτικο δώρο.

  Λύσεις υπάρχουν και τις έχουμε ήδη προτείνει με επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο εξακολουθούμε να αναμένουμε απάντηση.

  Υπενθυμίζουμε πως οι τρεις συγκεκριμένες προτάσεις αποσκοπούν στη διάσωση χιλιάδων συμπολιτών μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυτης φτώχειας και ανέχειας.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020