Η νομοθεσία περί Ίδρυσης Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, είναι ακόμα μια κοροϊδία και εμπαιγμός των πολιτών από τον Νίκο Αναστασιάδη.

Αυτή τη φορά και πάλι εμπαίζει τους πολίτες που ο ίδιος μάλιστα «κούρεψε» το 2013.

Αν ήθελε όντως να στηρίξει τους κουρεμένους καταθέτες:

–        Δεν θα καθόταν με σταυρωμένα χέρια για 5 χρόνια.

–        Δεν θα είχε πρόθεση να καταργήσει το Ταμείο Αλληλεγγύης αρχές του Οκτώβρη.

–        Δεν θα θυμόταν 15 μέρες αργότερα ότι τελικά το Ταμείο Αλληλεγγύης είναι καλό για να εισρεύσουν σε αυτό 25 εκατομμύρια ευρώ.

–        Έστω και αυτά τα ελάχιστα χρήματα σε σχέση με το μέγεθος της ζημιάς, θα προοριζόταν όντως για τους κουρεμένους καταθέτες.

Αντί των θυμάτων του κουρέματος, ο σχετικός Νόμος που κατέθεσε αναφέρει ότι οι σκοποί του Ταμείου Αλληλεγγύης είναι «να χρηματοδοτεί ή/και να ενισχύει οικονομικά πιστωτικά Ιδρύματα, να συμβάλει στην κεφαλαιοποίηση  ή και ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, να συμβάλει στη χρηματοδότηση της Δημοκρατίας, στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή». Δεν αναφέρεται πουθενά ρητώς η αποζημίωση των κουρεμένων στην κυβερνητική πρόταση.

Ο υποψήφιος των Δυνάμεων της Αλλαγής Νικόλας Παπαδόπουλος κατέθεσε συγκεκριμένη τροποιητική πρόταση νόμου ώστε να προβλέπεται πέραν πάσης αμφιβολίας η αποζημίωση των «κουρεμένων».

Την απόφαση του Αβέρωφ Νεοφύτου να μην συζητηθεί αυτή η πρόταση στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ας την κρίνουν οι πολίτες.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017