Ο Αναστασιάδης έχει ήδη λύσει με καταστροφικό τρόπο το Κυπριακό και ελπίζει σε επανεκλογή για να το ανακοινώσει

   

  «Χαιρετίζουμε τις αναφορές του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού κατά τη προσφώνηση του επίσημου δείπνου που παρέθεσε στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν».

  Αυτό ανέφερε σε σημερινές της δηλώσεις η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Δρ. Ελένη Θεοχάρους, και πρόσθεσε: «Το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και πρέπει να επανατοποθετηθεί στη σωστή του βάση. Αναφορές σαν τις χθεσινές του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε σε δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος και στις αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων χωρών, που δεν νοούνται σε πλήρες κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

  «Δεν αναμέναμε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να προβεί σε αναφορές που άπτονται των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού. Αναμένουμε όμως να δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί λύση που θα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου.

  Τονίζουμε όμως το εξής: Οι υποχωρήσεις Αναστασιάδη στο Κραν Μοντανά, από μόνες τους υπονομεύουν και περιορίζουν την κρατική κυριαρχία. Η αποδοχή των τουρκικών βέτο και μιας τουλάχιστον θετικής τουρκικής ψήφου, ούτως ή άλλως καθιστούν την Κύπρο υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.

  Ο λαός πρέπει να γνωρίζει ότι οι υποχωρήσεις των τελευταίων 9 ετών πρέπει να αποσυρθούν» τόνισε η κ. Θεοχάρους.

  «Πρέπει να γνωρίζει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδέχθηκε την εκ περιτροπής Προεδρία, την παραμονή όλων των εποίκων, αποδέχθηκε να έχουν σημερινοί χρήστες – σφετεριστές τον πρώτο λόγο στις περιουσίες προσφύγων μας, αποκλείοντας έτσι την επιστροφή τους» είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

  «Είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσεγγίζει συνεχώς τις τουρκικές θέσεις σε έναν αδιάκοπο αγώνα αυτοδικαίωσης του για το Σχέδιο Ανάν, το οποίο επαναφέρει κομμάτι κομμάτι ως διαπραγματευτής της πλευράς μας στις διαπραγματεύσεις.

  Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει λύσει ήδη με καταστροφικό τρόπο το Κυπριακό και αναμένει την επανεκλογή του για να το ανακοινώσει» είπε καταληκτικά.