Οι τουρκικές παραβιάσεις στην Κύπρο είναι όλων των μορφών

  Η Κυπριακή Δημοκρατία – ορθώς – κατήγγειλε την Τουρκία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για τις συνεχείς παραβιάσεις του FIR Λευκωσίας και την παράνομη λειτουργία του αεροδρομίου της Τύμπου.

  Οι παραβιάσεις αυτές γίνονται με εμπορικά και στρατιωτικά αεροσκάφη του εισβολέα, ακόμη και με drone στρατιωτικής χρήσης, σαν αυτά που υπενθυμίζουμε ότι χρησιμοποιήθηκαν για την εισβολή στο Αρτσάχ.

  Βλέπουμε ταυτόχρονα τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη φύλαξη του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Διερωτόμαστε λοιπόν, με δεδομένους τους κινδύνους και την τουρκική απειλή, αν αντίστοιχα μέτρα θα ληφθούν ποτέ για τη φύλαξη της γραμμής «Αττίλα», των ακτών και των αιθέρων μας.

  Η Κυπριακή Κυβέρνηση οφείλει συνεχώς να καταγγέλλει την παραβατική, εγκληματική στάση της Τουρκίας στη χώρα μας, με τις συνεχείς παραβιάσεις της εδαφικής, εναέριας και θαλάσσιας κυριαρχίας μας, αλλά και για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας. Όχι να διαχωρίζει τις εναέριες παραβιάσεις από τη μια και να σέρνεται σε διάλογο από την άλλη, παρά τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ της Δημοκρατίας.

  Είναι καιρός όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και με σθένος να υπερασπιστούν τη χώρα μας και τα δίκαια του λαού μας.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020