Ο λαός θέλει ξεκάθαρη λύση που να διασφαλίζει το μέλλον του

  «Με τη συμπλήρωση του χρόνου ολοκληρώνεται και επίσημα ο απολογισμός των διεκδικήσεων της Τουρκίας σε βάρος του Ελληνισμού. Έτσι είχαμε χθες τις απειλητικές δηλώσεις του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, ότι δηλαδή μετά την κατάληψη της Κύπρου από τον πρωθυπουργό της εισβολής, παίρνουν σειρά δεκαοκτώ νησιά του Αιγαίου και έχει ο Θεός για τη Θράκη. Ο δικτάτορας Ερντογάν, άλλοτε αναμασώντας τα και άλλοτε ευθαρσώς, δεν έπαυσε να θέτει θέμα αναθεώρησης συνθηκών, και εμείς εδώ στην Κύπρο και στο μητροπολιτικό Ελληνισμό ετυμολογούμε τις λέξεις του μήπως και ξεφύγουμε από αυτό που αποτελεί πάγια πολιτική και στρατηγική της επεκτατικής Τουρκίας».

  Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Ο απερχόμενος Πρόεδρος, ανάλογα με το ακροατήριό του, τη μια ζώνεται τα άρματα και την άλλη δεν παύει να θωπεύει τον κατακτητή και να δηλώνει έτοιμος να συζητήσει την παράδοση της Κύπρου, ξεκινώντας από εκεί που έμεινε στο Κρανς Μοντάνα. Ο νηφάλιος υποψήφιος Μαλάς δηλώνει έτοιμος να τα βρει με τους Τουρκοκυπρίους, ξεχνώντας ότι οι τελευταίοι δεν έχουν το παραμικρό λόγο πάνω στους αμετάθετους στρατηγικούς στόχους της κατοχικής Τουρκίας καθόσον αφορά την Κύπρο. Οι άσπονδοι φίλοι μας μάς υποδεικνύουν πατρικά να τα βρούμε με την Τουρκία, εδώ και στην Ελλάδα, αποδεχόμενοι τη ΔΔΟ η οποία θα μας λύσει όλα τα προβλήματα, οικονομικά και άλλα, επενδύοντας στην κόπωση του λαού και τα προβλήματα επιβίωσης που καθημερινά αντιμετωπίζει. Μπορεί ο λαός να σιωπά και να κρατιέται στο σκότος, αλλά όταν συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει θα ανατρέψει κάθε προγνωστικό και θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο και μέσο την επιβίωσή του. Ο Έλληνας Κύπριος έμαθε, μέσα από τους αιώνες της σκλαβιάς του, να είναι λαός της υπομονής, αλλά όταν αγωνίζεται για την ελευθερία και τα δικαιώματά του, δεν υπολογίζει το οποιοδήποτε τίμημα».

  «Με αυτό το σκηνικό η επιλογή και η απόφαση είναι μία: Να σταματήσουν, εχθροί και φίλοι, να μας παίρνουν ως δεδομένους. Ο λαός δεν διεκδικεί βραχύβιες και αμφιλεγόμενες διευθετήσεις του προβλήματός του. Θέλει, ασχέτως θυσιών, ξεκάθαρη λύση που να διασφαλίζει το μέλλον του γιατί έτσι έμαθε να κάμνει σε όλη του τη μακραίωνα ιστορία. Απάντηση στην αναγκαιότητα αυτή αποτελεί η νέα στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου και ας μη τη λοιδορούν οι θιασώτες της ΔΔΟ που ακόμα και οι ίδιοι δεν έχουν καταλάβει το περιεχόμενό της», καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017