Ο Πρόεδρος έχει χάσει την αξιοπιστία του

  «Πολλαπλασίως προκλητικότερη είναι η πολεμική απειλή και πρόκληση της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση την επιδειχθείσα προ διετίας, όταν oΠρόεδρος Αναστασιάδης διέκοψε τις συνομιλίες λόγω της εισόδου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους και του τουρκικού στόλου στην κυπριακή ΑΟΖ και στα χωρικά ύδατα της χώρας μας. Σήμερα οι Τούρκοι προσβάλλουν εκ νέου την κυπριακή ΑΟΖ με τα πολεμικά τους πλοία και αεροπλάνα, διεξάγουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, και απειλούν απροκάλυπτα την Κύπρο για να μην προχωρήσει σε γεωτρήσεις.

  Ο Πρόεδρος συνεχίζει να συνομιλεί, μη αποδεχόμενος την αποτυχία των πολιτικών του και έτσι καλύπτει την αδιαλλαξία της Άγκυρας. Οι νέοι λεονταρισμοί του Υπουργού Εξωτερικών δεν πείθουν κανένα και χλευάζονται από τους Τούρκους».

  Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Μα καλά δεν είναι ο Πρόεδρος που ισχυριζόταν ότι δεν θα συνομιλεί υπό καθεστώς απειλών και αμφισβήτησης της κυπριακής ΑΟΖ; Άλλη μια από τις δεσμεύσεις του Προέδρου που δεν τηρήθηκε».

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017