Ο Πτδ ξεχνά τους παιάνες που ανέκρουσε προς τιμήν της Μέρκελ

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ στο Crans Montana της Ελβετίας, Τρίτη 4 Ιουλίου 2017. Συνεχίζονται οι συνομιλίες και σήμερα, 7η ημέρα, της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας και η 2η μέρα της διαπραγμάτευσης για το κρίσιμο κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

  Προκειμένου να υπερπροβάλλει την «αγωνιστικότητα» και το σθένος του και να αντιρροπήσει τις ηττοπαθείς δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεσπάθωσε εναντίον των Γερμανών και της Καγκελαρίου Μέρκελ για τη στάση τους απέναντι στην Τουρκία.

  Ξεχνά τους παιάνες που ανέκρουσε προς τιμήν της Μέρκελ, πολύ πριν έλθει για να τον στηρίξει προεκλογικά αλλά και στη συνέχεια, ενώ ευθύς εξαρχής φαινόταν ότι οι Γερμανοί είχαν πάνω από όλα τα οικονομικά τους συμφέροντα και σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξαν την Κυπριακή Δημοκρατία.

  Ακόμη και στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι Γερμανοί επιμένουν να επιβάλλουν στην Κύπρο την υποχρέωση να εφαρμόζει τις κυρώσεις ενώ οι ίδιοι συναλλάσσονται άψογα  με τη Ρωσία,  και μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια επιβολής κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία.

  Και σε αυτό τον τομέα ο Πρόεδρος απέτυχε οικτρά.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020