Αναφορά στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι, έκανε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, σε δηλώσεις της στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία.

«Εκείνο που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η δήλωση του κυρίου Γεωργιάδη ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί» δήλωσε η κυρία Θεοχάρους, και πρόσθεσε: «Ελλείψει αναπτυξιακού μοντέλου, ελλείψει επενδύσεων, ελλείψει δυνατοτήτων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μπροστά στο γεγονός ότι η Οικονομία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε ύφεση, διότι τίποτα δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης της Οικονομίας, εκείνο που βλέπουμε είναι ότι η κοινωνική συνοχή θα καταρρεύσει τελείως, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα είναι εξαρτημένοι από το ΕΕΕ».

Σύμφωνα με την κυρία Θεοχάρους, «το ερώτημα είναι, πού είναι η σταθερή προοπτική που ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει κάνει ως κύριο σύνθημα αυτές τις μέρες; Πού είναι η σταθερή προοπτική όταν ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών μας λέει ότι θα συνεχίσουν να γίνονται οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι; Δηλαδή η ανακατανομή του πλούτου θα γίνεται πάντοτε προς όφελος των πλουσίων;».

Σχολιάζοντας τις θέσεις που προβάλει αυτό το διάστημα για την πορεία της Οικονομίας ο Δημοκρατικός Συναγερμός, τόνισε τα εξής: «Μας λένε ότι δεν ρισκάρουν. Εμείς απαντάμε: Δεν ρισκάρουν όσον αφορά τα λεφτά των μεγαλοεπιχειρηματιών που τους στηρίζουν. Ρισκάρουν όμως και το έχουν αποδείξει σε ότι αφορά στα λεφτά του φτωχού του κόσμου, και έχουν χάσει σε αυτό το ρίσκο».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ