«Απροστάτευτοι παραμένουν οι καταναλωτές απέναντι στις συνεχείς αυξήσεις που παρουσιάζονται στα καύσιμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

Αυτό αναφέρει μέσω ανακοίνωσης το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει ότι: «Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά παρατηρείται το φαινόμενο να αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων μόλις αυξηθεί η τιμή διεθνώς, ενώ όταν οι διεθνείς τιμές μειώνονται να υπάρχει καθυστέρηση στη μείωση των εγχώριων τιμών, με τους καταναλωτές παραμένουν θεατές απέναντι σε αυτή την αισχροκέρδεια».

Στην ανακοίνωση του το Κίνημα τονίζει ότι «οι κρατικές υπηρεσίες αδυνατούν να διεξάγουν σωστούς ελέγχους, και οι καταναλωτές παραμένουν απροστάτευτοι στις κερδοσκοπικές ορέξεις των εταιρειών και των πρατηρίων».

«Μέχρι η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε σωστούς σχεδιασμούς για να παταχθούν οριστικά αυτά τα φαινόμενα, ο Υπουργός Ενέργειας οφείλει να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνει ο Νόμος 115(Ι)/2004 και να επιβάλει πλαφόν για να προστατεύσει επιτέλους τους καταναλωτές από την κοροϊδία που γίνεται εις βάρος τους» καταλήγει η ανακοίνωση της Αλληλεγγύης.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016