Ώρα για αποφάσεις, αρκετά συμπεράσματα έχουμε βγάλει

  Αναμένουμε από τον Υπουργό των Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και από τον Αθηναίο ομόλογό του, να θέσουν επιτακτικά σήμερα το ζήτημα των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας. Ακόμη μια λίστα με συμπεράσματα δεν θα βοηθήσει στην προσπάθεια για ανατροπή των τουρκικών παραβιάσεων και προκλήσεων, όπως δεν έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα προς αυτήν την κατεύθυνση.

  Η κυβέρνηση έχει πολλά εργαλεία στα χέρια της προκειμένου να φέρει τόσο την Τουρκία, όσο και κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, ενώπιον των ευθυνών του.

  Αμμόχωστος, ΑΟΖ Κυπριακής Δημοκρατίας, Αιγαίο, Αρτσάχ είναι μόνο μερικά από τα πρόσφατα παραδείγματα της τουρκικής απειλής.

  Τι περιμένουν λοιπόν; Μήπως η Κύπρος είναι κατώτερο μέλος της κατά τα άλλα αλληλέγγυας ευρωπαϊκής οικογένειας; Ακόμη να τοποθετηθούν και επί των απαράδεκτων δηλώσεων του Γ.Γ ΟΗΕ, που κάλεσε τις “δύο πλευρές” να μην προβαίνουν σε ενέργειες που ενδέχεται να χαλάσουν το κλίμα προς τον διάλογο!

  Η ρητορική της φρονιμάδας στο Συμβούλιο, εναλλασσόμενης με τον τσαμπουκά στο εσωτερικό δεν έχει πέραση: Μας πήραν χαμπάρι.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020